Για πρώτη φορά ο Νίκος Κουρής μιλά για το πρόβλημα της υγείας του! - "Ήρθε η ώρα να το πω" (βίντεο)

Το σημαντικό μήνυμα που πέρασε ο ηθοποιός σε όσους πάσχουν από την ίδια ασθένεια

Ο Νίκος Κουρής μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από 13 ετών. Ο γνωστός ηθοποιός καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή "The 2night show", αποκάλυψε ότι είναι διαβητικός, από παιδί.

«Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ.

Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι…

Ήταν τότε με το Chernobyl. Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος.

Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει. ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα.

Αυτό που έχω εγώ είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο. Ένα αυτοάνοσο νόσημα. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση. Η ζωή μου είναι μια μαθηματική εξίσωση.

Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός», τόνισε ο Νίκος Κουρής περνώντας σημαντικά μηνύματα σε όσους πάσχουν από διαβήτη.

Μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ο Νίκος Κουρής είπε ότι τον φέρνει σε αμηχανία ο τίτλος "του ωραίου" που τον ακολουθεί και ανέφερε ότι κάποιες φορές η ωραία εξωτερική εμφάνιση γίνεται εμπόδιο στο να πάρεις κάποιους ρόλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ