Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει θεϊκό φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό - Τόσο νόστιμο που πρέπει να το δοκιμάσετε όλοι

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα, με υπέροχη σάλτσα

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα, με υπέροχη σάλτσα. Τόσο νόστιμο και εύκολο που πρέπει να το φτιάξετε όλοι. Δεν υπάρχει η συνταγή!

Υλικά Συνταγής
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
100 γραµ. γραβιέρα
4 φέτες ζαμπόν
1 σκ. σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ ελαιόλαδο
4 κ.σ ΤΟΠ ξίδι βαλσάμικο με μέλι
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κ.σ γιαούρτι
Για την σάλτσα ντομάτα
4 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ ΤΟΠ ξίδι βαλσάμικο με μέλι
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
2 φλ. ψιλοκομενη ντομάτα φρέσκια ή εμπορίου
2-3 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
αλάτι
φρεσκοτριμενο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση
Για να φτιάξετε το φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και ζαμπόν, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας ανοίξει τα φιλέτα κοτόπουλο για να τα γεμίσετε. Όμως μπορείτε και μόνοι σας με ένα μαχαίρι να χαράξετε οριζόντια τα φιλέτα κρατώντας ενωμένα τα δυο κομμάτια. Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες βάζετε το ανοιγμένο φιλέτο κοτόπουλο και χτυπάτε με βαρύ αντικείμενο ώστε να γίνει πλατύ και λεπτό, με μεγάλη επιφάνεια, έτοιμο για γέμισμα.

Ετοιμάζουμε και ανοίγουμε όλα τα φιλέτα κοτόπουλο. Αλείφουμε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη.

Γεμίζουμε κάθε φιλέτο με μια φέτα ζαμπόν και ένα κομμάτι γραβιέρα. Τυλίγουμε σφιχτά τα ρολάκια κοτόπουλο.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε ολόγυρα τα ρολά για 6 λεπτά. 1,5 λεπτό από κάθε πλευρά να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το ξίδι βαλσάμικο με μέλι και αφήνουμε για 1′ στη φωτιά.

Όπως είναι τα ρολά μέσα στο τηγάνι, βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15΄ στους 200 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τα αφήνουμε για 5′ να ανακτήσουν τα υγρά του ψησίματος. Κόβουμε τα ρολά σε χοντρές διαγώνιες φέτες. Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο πιάτο. Στήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο. Και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό. Συνοδεύουμε με λίγο γιαούρτι

Για την σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο για 1′ και σβήνουμε με το ξίδι βαλσάμικο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10΄.

Πολτοποιούμε τη σάλτσα να γίνει λεία με πυκνή σύσταση. Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Λίγα μυστικά για το γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο
•Φροντίστε όταν θα ανοίξετε τα φιλέτα, προκειμένου να αποκτήσουν μεγάλη επιφάνεια, μην τα λιώσετε και μην τα τρυπήσετε.

•Μαγειρέψτε το κοτόπουλο αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

•Η γραβιέρα που θα βάλετε στη γέμιση να είναι κομμένη σε χοντρά μπαστούνια ώστε να μη λιώσει στο ψήσιμο.

•Αν αλέστε την εύκολη σάλτσα ντομάτας, θα είναι πιο όμορφο το αποτέλεσμα αισθητικά στο πιάτο.

•Η σάλτσα πρέπει να είναι δεμένη και πυκνή χωρίς περιττή υγρασία.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ