Ξέρετε που θα φωταγωγηθεί το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για φέτος; - Άλλα 250.000 έλατα περιμένουν να τα στολίσετε

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου θα φωταγωγηθεί το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο για φέτος

Νωρίτερα θα μπει στο κλίμα των εορτών η Χαλκιδική καθώς το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας θα φωταγωγηθεί φέτος στο χωριό Ταξιάρχης.

Η φωταγώγηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής των Πολιούχων του χωριού Αγίων Αρχαγγέλων, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινότητας Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης, ανέφερε ότι η Γιορτή Ελάτου και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ύψους 10-12 μέτρων, στην πλατεία του Ταξιάρχη, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου μετά τη θρησκευτική λειτουργία, με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού και των επισκεπτών.

Ο Νικόλαος Παπαπακωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πολυγύρου είπε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην Κοινότητα Ταξιάρχη και τελεί υπό τη χορηγία του Δήμου Πολυγύρου με στόχο την προβολή του ελάτου, βασικού προϊόντος της περιοχής.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έχει γίνει σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να καθιερωθεί κάθε χρόνο η Γιορτή Ελάτου.

Στην εκδήλωση, με κλήρωση θα αναδειχτούν δέκα τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίσουν από ένα φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο Ταξιάρχη, προσφορά των παραγωγών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Πολυγύρου.

Ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής είναι ένα ορεινό χωριό που δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια και την πώληση ελάτων, ενώ διαθέτει στην ελληνική αγορά το 70% των χριστουγεννιάτικων δένδρων.

Οι προετοιμασίες για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού ταξιάρχης ξεκίνησαν. Το ψηλό έλατο στην πλατεία ου Ταξιάρχη στολίστηκε με τον ανάλογο φωτισμό και είναι έτοιμο για την εκδήλωση, αναφέρει το Halkidiki news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ