Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Good News: Θέλετε δωρεάν σπίτι στην ιστορική πόλη Καμαράτα της Σικελίας; - Την ίδρυσαν Έλληνες του Βυζαντίου (φώτο-βίντεο)

Δωρεάν αρχοντικά στην "πόλη με τα 1000 μπαλκόνια"

Μια πανέμορφη ιταλική πόλη , με σπίτια που διαθέτουν μπαλκόνια με εκπληκτική θέα, προσφέρει δωρεάν σπίτια για να προσελκύσει νέους κατοίκους. Ο δήμαρχος της πόλης Καμαράτα , στη Σικελία, Vincenzo Giambrone λέει ότι «πονάει» όταν βλέπει τα πανέμορφα, παλιά σπίτια , της πατρίδας του εγκαταλελειμμένα .

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο CNN επιθυμεί να σταματήσει την "αιμοραγία" της πόλης που χάνει ολοένα και περισσότερους κατοίκους.

Τα τελευταία χρόνια, πόλεις στην Ιταλία έχουν καταφύγει στην πώληση κατοικιών για σχεδόν ένα δολάριο σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν τις φθίνουσες κοινότητες τους. H Zungoli κοντά στη Νάπολη και η Sambuca της Σικελίας ήταν οι πιο πρόσφατοι ιταλικοί προορισμοί που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία, ξεκινώντας προγράμματα με την ελπίδα να προσελκύσουν νέους κατοίκους 

Τώρα, η πόλη της Cammarata της Σικελίας, προσφέρει σπίτια εντελώς δωρεάν. Θέλοντας να σώσει τη γενέτειρά του από την ερήμωση, ο δήμαρχος Vincenzo Giambrone πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια πείθοντας ιδιοκτήτες που εγκατέλειψαν εδώ και καιρό τα οικογενειακά τους σπίτια, να τα παραδώσουν δωρεάν για νέους κατοίκους. 

«Δεν μπορώ να σταματήσω να βλέπω άδειο αυτό το πανέμορφο, παλιό ιστορικό κέντρο το οποίο ερημώνει Με πονάει», λέει ο Giambrone στο CNN Travel. 

"Οι ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν  τη ζημιά που προκαλούν  όταν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ή όταν αρνούνται να κάνουν εργασίες ανακαίνισης στις παλιές αρχοντικές τους κατοικίες. Δημιουργούν ένα βαθύ ρήγμα στην πόλη και επιπροσθέτως αυξάνεται ο κίνδυνος επικίνδυνων καταρρεύσεων ", συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον Giambrone, υπάρχουν περίπου δώδεκα κενά πέτρινα κτίρια πέτρα διαθέσιμα προς το παρόν και περισσότερα θα ενταχθούν στη λίστα σύντομα καθώς 100 εγκαταλελειμμένα σπίτια βρίσκονται στην αρχαιότερη τοποθεσία της Cammarata και υπάρχει η δυνατότητα διάσωσης 

 

Οι προϋποθέσεις για να αποκτήσετε "δωρεάν σπίτι" στην πόλη "με τα 1000 μπαλκόνια"

Είναι κατανοητό ότι υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για το καθεστώς "δωρεάν" σπιτιών της Cammarata.

Οι αγοραστές πρέπει να δεσμευτούν για την ανακαίνιση του ακινήτου εντός τριών ετών από την αγορά του και να καταβάλουν μια προκαταβολή ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί μόλις ολοκληρωθεί η εργασία.

Θα πρέπει επίσης να υποβάλουν μια σαφή πρόταση ανακαίνισης για το εν λόγω ακίνητο. Ενώ θα ληφθούν υπόψη όλοι οι δυνητικοί αγοραστές που πληρούν τα κριτήρια, τα νεαρά ζευγάρια με παιδιά θα λάβουν προτεραιότητα. Τα ζευγάρια που θα μετακομίσουν εκεί και έχουν μωρό λαμβάνουν ακόμη και μπόνους 1.000 ευρώ.

Οι νέοι ιδιοκτήτες μπορούν να μετατρέψουν τα πολυώροφα κτίρια σε ιδιωτικό σπίτι, B & B, ξενοδοχείο, καταστήματα ή ακόμη και εστιατόριο. 

Το κύριο μέλημα του δημάρχου είναι να ξαναγίνει η πόλη ένα ζωντανό μέρος. Η Καμαράτα είναι μέρος μιας ομάδας ελίτ ιταλικών χωριών που αγωνίζονται κατά της παρακμής και κρατάνε τις παραδόσεις.

 Βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παλέρμο, ήταν κάποτε "πολύ ζωντανό μέρος", λέει ο Giambrone.

Αλλά η ιστορική πόλη έχει χάσει πολλούς κατοίκους κατά τη διάρκεια των ετών, και πολλά από τα σπίτια της βρίσκονται σήμερα εγκαταλειμμένα.

Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων, με θέα στην νοτιοανατολική περιοχή της Σικελίας, γνωστή για τα γραφικά χωριά της και τον αργό ρυθμό της ζωής. Ιδρύθηκε από Έλληνες του Βυζαντίου και το όνομα της πόλης προέρχεται από την ελληνική λέξη καμάρα που σημαίνει θολωτό δωμάτιο.

Η πόλη είναι γνωστή ως «η πόλη με 1.000 μπαλκόνια προς την Ανατολή», καθώς κάθε παράθυρο βλέπει στο ηλιοβασίλεμα και μπορείτε να απολαύσετε την καταπληκτική θέα στην Αίτνα, λέει ο δήμαρχος και προσθέτει πως οι περίπου 6000 κάτοικοι στην Cammarata είναι διάσημοι για τη φιλοξενία τους. 

Η πόλη είναι γεμάτη με κόκκινα πέτρινα σπίτια με πανοραμικά μπαλκόνια και φωτεινούς τοίχους και διαθέτει κάποια αριστοκρατικά παλιά "palazzos", (αρχοντικά).

Η Cammarata είναι γεμάτη με στενά δρομάκια, τοξωτά περάσματα και σκαλοπάτια. Γύρω από την πόλη υπάρχουν καταπράσινα λειβάδια όπου βόσκουν πρόβατα και παλαιότερα εκεί εκπαιδεύονταν τα άλογα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ