Ξάνθη: Παρολίγο τραγωδία σαν αυτή του Έσεξ : 41 λαθρομετανάστες κλεισμένοι σε κοντέινερ κόντεψαν να πάθουν ασφυξία (φώτο-βίντεο)

Τους απεγκλώβισε η αστυνομία

Σήμερα το πρωί  η αστυνομία της Ξάνθης απεγκλώβισε 41 λαθρομετανάστες  μέσα από φορτηγό κοντέινερ το οποίο εντόπισε λίγο μετά τα διόδια της Ξάνθης το ακινητοποίησε και συνέλαβε τον οδικό διακινητή.

Στο κοντέινερ στην πίσω πλευρά του φορτηγού ήταν στοιβαγμένοι 41 λαθρομενατάαστες πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και για το λόγο αυτό, οι αρχές κάλεσαν ασθενοφόρα από Ξάνθη και Καβάλα για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Οι συνθήκες ήτανε ασφυκτικές και είναι αμφίβολο αν θα κατόρθωναν οι λαθρομετανάστες να επιβιώσουν ενός μακρινού ταξιδιού μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Όλοι τους είναι άνδρες ηλικίας 20- 30 ετών, ενώ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας αλλά και του ΕΚΑΒ για να παραλειφθούν οι άνθρωποι από το σημείο και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Πάνω από 15 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Ξάνθης γιατί παρουσίασαν δύσπνοια και απώλεια δύναμης, αναφέρει το Xanthi news.

Συνολικά 8 λαθρομετανάστες από τους 41 που επέβαιναν στο φορτηγό ψυγείο που σταμάτησε η Αστυνομία της Ξάνθης στα διόδια του Ιάσμου βρίσκονται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Ξάνθης νοσηλευόμενοι.

Οι 3 από αυτούς έχουν θλαστικά τραύματα από την κακομεταχείριση τους εντός της καρότσας κατά την διαδρομή του φορτηγού από τα σύνορα μέχρι την Ξάνθη ενώ οι άλλοι 5 έχουν αναπνευστικά προβλήματα και παραμένουν στην βραχεία νοσηλεία. Ο ένας εκ των 2 λαθροδιακινητών συνελήφθη ενώ ο άλλος διέφυγε στα χωράφια.

 Ο οδηγός του κοντέινερ, είναι ένας νεαρός Γεωργιανός που συνελήφθη από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ