8+1 πράγματα που δεν ξέρεις για την βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο θρόνο. Το 1952, ήταν μόλις 25 ετών, νέα μητέρα και σύζυγος, όταν πέθανε ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γεώργιος VI και ανέβηκε στο θρόνο.

Δεν ήταν προορισμένη να γίνει βασίλισσα. Ωστόσο, όλα αυτά άλλαξαν όταν ο θείος της, ο βασιλιάς Εδουάρδος VIII, παραιτήθηκε από το στέμμα και τον διαδέχτηκε ο πατέρας της, ο βασιλιάς Γεώργιος VI. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν τότε μόλις 10 ετών.

Ποιά είναι όμως τα μυστικά της;

1. Άργησε να μάθει το θάνατο του πατέρα της.
Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν περίμενε ποτέ να ανέβει στο θρόνο σε τόσο μικρή ηλικία. Στην πραγματικότητα, αγνοούσε εντελώς την κατάσταση της υγείας του πατέρα της. Δυστυχώς, σχεδόν όλοι στον πλανήτη έμαθαν για το θάνατό του πολύ πριν από εκείνη, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Ο πατέρας της πέθανε στον ύπνο του στις 5 Φεβρουαρίου του 1952. Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχαν ξεκινήσει μια βασιλική περιοδεία, με εντολή του πατέρα της και βρισκόντουσαν στην Κένυα. Ένας δημοσιογράφος από μια τοπική εφημερίδα, την ενημέρωσε για τα δυσάρεστα νέα.

2. Παίζει στοίχημα.
Είναι γνωστό ότι η βασίλισσα λατρεύει τα άλογα, αλλά μάλλον δεν ήξερες ότι έπαιζε στοίχημα με αυτά. Η Βρετανική Αρχή Ιπποδρομιών αποκάλυψε ότι η βασίλισσα έχει βγάλει 8,8 εκατομμύρια δολάρια από τα καθαρόαιμά της.

3. Μια απούσα μητέρα.
Αν και τα άλλα τρία παιδιά της, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και ο πρίγκιπας Άντριου μιλάνε με πολύ καλά λόγια για τη μητέρα τους και πόσο τους νοιάζονταν ως παιδιά, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει άλλη άποψη.

Στη βιογραφία του έχει αναφέρει ότι το προσωπικό του παλατιού τον δίδαξε να παίζει, να κάνει τα πρώτα του βήματα, να τον τιμωρεί και να τον ανταμείβει.

4. Τσιγκούνα βασίλισσα.
Αν και η βασίλισσα Ελισάβετ έχει εκατομμύρια, φαίνεται πως έχει καβούρια στις τσέπες.

Αρνείται να διαθέσει χρήματα για εξοπλισμό κουζίνας, σε σημείο που οι μάγειρες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κατσαρόλες και τηγάνια από το 1800, που εξακολουθούν να έχουν σφραγίδα της βασίλισσας Βικτωρίας πάνω τους.

5. Αφήνει το παλάτι στο σκοτάδι.
Η λιτότητα της βασίλισσας σημαίνει συχνά ότι αυτή και το προσωπικό της ζουν στο σκοτάδι.

Μερικές φορές πηγαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο και σβήνει τα φώτα. Που να πληρώνεις ΔΕΗ για ολόκληρο παλάτι…

6. Νιώθει ενοχές.
Λέγεται ότι η βασίλισσα αισθάνεται μεγάλη ενοχή, που για να υπηρετήσει τη χώρα παραμέλησε τα παιδιά της. Ως εκ τούτου, αν και είναι πολύ σφιχτή με τα έξοδά της, έδωσε πολλά χρήματα στα παιδιά της.

Τους έχτισε σπίτια στο Ascot, όταν υπήρχαν ήδη πολύ καλά σπίτια και διαθέσιμα.

7. Είναι ξαδέρφια με τον σύζυγό της.
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι τρίτα ξαδέλφια.

Συναντήθηκαν όταν η βασίλισσα ήταν 13 ετών και ο πρίγκιπας 18 κι ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος.

8. Η οικογένειά της ήταν φιλοναζί.
Ο θείος της βασιλιάς Εδουάρδος VIII και η σύζυγός του, ήταν φιλοναζί. Μάλιστα, η τελευταία είχε μια ερωτική σχέση με έναν Ναζί πριν συναντήσει τον Εδουάρδο και ο πρώην βασιλιάς ήταν πολύ περήφανος για τη γερμανική του κληρονομιά.

Το ζευγάρι είχε επισκεφθεί τον Χίτλερ τον Οκτώβριο του 1937. Ο Χίτλερ επιθυμούσε απεγνωσμένα να επιστρέψει ο Εδουάρδος στο θρόνο, ώστε να είναι πιόνι του.

9. Φήμες απιστίας.
Σύμφωνα με φήμες, στον πρίγκιπα Φίλιππο άρεσε η γυναικεία φούστα και δεν ήταν πιστός στην βασίλισσα. Υπήρξαν πολλοί ψίθυροι για διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις του με άλλες γυναίκες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ