Ο Σπύρος Σούλης μας αποκαλύπτει την λεπτομέρεια που θα μεταμορφώσει την διακόσμηση ενός δωματίου

Αν ζείτε, ωστόσο, σε καινούργιο κτίριο και θέλετε μια… κλασσική πινελιά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για μεταμορφώσετε τον χώρο σας: να δημιουργήσετε ένα επισανίδωμα.

Πρόκειται για το πλαίσιο που ίσως έχετε παρατηρήσει σε κάποιους τοίχους και εκτείνεται από το πάτωμα μέχρι το ύψος της μέσης σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιους χώρους που αποδεικνύουν πως η διακοσμητική αυτή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά, σύμφωνα με το Spiros Soulis.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε πόσο όμορφη αντίθεση δημιουργεί το λευκό επισανίδωμα με τον γκρι-μπεζ τοίχο και πώς αναδεικνύεται ο σκούρος καναπές με τα λευκά μαξιλάρια.

Ποιο είναι το ιδανικό ύψος; Αυτό εξαρτάται πολύ από τις αναλογίες του χώρου. 80-90 εκατοστά πάνω από το έδαφος είναι ένας μέσος όρος, αλλά ένας εύκολος κανόνας για να το υπολογίσετε είναι να καλύπτει περίπου το 1/3 του ύψους του τοίχου. Αυτό συμβαίνει στο παρακάτω πανέμορφο χολ.

Πάντως, αν σας αρέσει, μπορείτε επενδύσετε ακόμα και ολόκληρο τον τοίχο, όπως συμβαίνει με το υπνοδωμάτιο της παρακάτω φωτογραφίας. Ο πολύ κομψός τοίχος δεν χρησιμοποιεί άλλο χρώμα από το λευκό, ωστόσο η ιδιαιτερότητα και η μοναδική του κομψότητα έγκειται στο ότι είναι επενδεδυμένος με επισανίδωμα. Το ξύλο στο πάτωμα και στο πολύ ιδιαίτερο κομοδίνο δημιουργεί μια πολύ όμορφη και εκλεπτυσμένη αντίθεση.

Φυσικά, μπορεί να το βάλετε και στο μπάνιο σας. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε πάντα υπόψη και τα υπόλοιπα έπιπλα και αντικείμενα του χώρου. Στο παρακάτω μπάνιο το επισανίδωμα ταιριάζει πολύ με το πάτωμα και δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με τον λευκό τοίχο. Μάλιστα χρησιμοποιείται και σαν μικρό ράφι για να μπουν μερικά διακοσμητικά αντικείμενα. Η χρωματική σύνθεση ολοκληρώνεται με την πολύ ταιριαστή ροζ μπανιέρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με το παρακάτω καθιστικό που το χρώμα του καναπέ και των καρεκλών αναδεικνύεται από το χρώμα του επισανιδώματος που υπάρχει στον τοίχο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά ψηλό, αντιστρέφοντας τον κανόνα και αφήνοντας το 1/3 του τοίχου χωρίς επένδυση. Αυτό δίνει μεγάλη δραματικότητα στον χώρο και δημιουργεί ένα ιδιαίτερα κομψό περιβάλλον.

Μη διστάσετε, λοιπόν, να κάνετε αυτή την πολύ ιδιαίτερη διακοσμητική παρέμβαση αν θέλετε να μεταμορφώσετε τους χώρους σας και να τους δώσετε έναν αέρα από άλλη εποχή διατηρώντας ταυτόχρονα την μοντέρνα αισθητική τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ