Η Φώφη πέτυχε το στόχο της για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η αμφισβήτηση όμως υπήρξε μεγάλη

Η Φώφη Γεννηματά διαμήνυσε ότι η ίδια δεν θέτει κανένα θέμα και θα εξαντλήσει τη θητεία της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ έως το 2021, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο.

Μετά από μια συνεδρίαση γεμάτη εντάσεις, η Φώφη Γεννηματά πέτυχε το στόχο της, καθώς το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε την πρότασή της:

Έως τις 7 Δεκεμβρίου το αργότερο (και ενώ αρχικά επρόκειτο να γίνει εντός του Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί το Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Σύνεδροι δεν θα εκλεγούν, αλλά σε εκείνους που ήταν εκλεγμένοι για το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ θα μπορούν να προστεθούν και όσοι ήταν εκλεγμένοι στο τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 2015.

Οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Νίκος Σαλαγιάννης θα φέρουν πρόταση την Παρασκευή στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ για τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στο Καταστατικό, ώστε ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής να είναι και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν εκ νέου οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά, πάντως, από τη στιγμή που κανείς δεν σήκωσε το γάντι που έριξε με την πρωτομιλία της σε όσους την αμφισβητούν για συγκέντρωση υπογραφών για εκλογή ηγεσίας, διαμήνυσε ότι η ίδια δεν θέτει κανένα θέμα και θα εξαντλήσει τη θητεία της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ έως το 2021, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο.

Στη συνεδρίαση, πάντως, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, και υπ’ αριθμός ένα “δελφίνος” του κόμματος, τόνισε στην τοποθέτησή του πως η θεσμική απαξίωση του ΠΑΣΟΚ θα ωφελήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια διεύρυνσης του. “Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν κανονικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ώστε να υπάρχει ένας αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ” σημείωσε με νόημα, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί στο χρόνο “αυτής της στιγμής”, γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο άρθρο του στο News247.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσαν οι αντιδράσεις βουλευτών. Οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης, Γ. Φραγγίδης,, Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, διαφώνησαν με τη Φώφη Γεννηματά-ορισμένοι, μάλιστα, σε πολύ έντονο ύφος- γεγονός που η ηγεσία δεν ανέμενε. Θέμα δημοκρατικής λειτουργίας έθεσε επίσης και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Η Φώφη Γεννηματά, ωστόσο, έκανε ένα βήμα περαιτέρω συνεννόησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογής νέου Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, το νέο έτος, ώστε αυτό να είναι αντιπροσωπευτικό των συσχετισμών στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το εκλογικό σύστημα με το οποίο εκλέχθηκε το σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο το καθιστά μονοπαραταξιακό. Όλα, δηλαδή, τα μέλη του πρόσκεινται στη Φώφη Γεννηματά, εκτός από ένα που πρόσκεινται στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ