Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας παρουσιάζει έργο ζωής στο κέντρο της Μόσχας με την υπογραφή του Ρέντσο Πιάνο (φώτο)

 Ένα εγκαταλελειμμένο ηλεκτρικό εργοστάσιο θα μεταμορφωθεί σε ναό τέχνης

Συνήθως ο μεγιστάνας του αερίου και πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, Λεονίντ Μίκελσον εμφανίζεται μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ωστόσο εχθές, διέσχισε μαζί με τον Ιταλό "σταρ της αρχιτεκτονικής" Ρέντσο Πιάνο τον χώρο του μελλοντικού του κέντρου τέχνης στην καρδιά της Μόσχας.

Το κέντρο θα ανοίξει τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 2020 μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ηλεκτρικό εργοστάσιο που απέχει δυο βήματα από το Κρεμλίνο, όπως ανακοίνωσε περιχαρής ο Λεονίντ Μίκελσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 Λεονίντ Μίκελσον- Βλαντιμίρ Πούτιν - 

Προχθές Δευτέρα, επισκέφθηκε τον χώρο που μοιάζει με καθεδρικό ναό, έχοντας δίπλα του τον 82χρονο διάσημο αρχιτέκτονα και την κόρη του, Βικτόρια Μίκελσον.

Από το όνομα της κόρης του ο μεγιστάνας του αερίου ονόμασε το ίδρυμα του VAC, το οποίο ίδρυσε το 2009 και εγκατέστησε στη Μόσχα και στη Βενετία.

 

 

"Όταν επισκεφθήκαμε αυτό τον χώρο, με τον Λεονίντ, του είπα ότι έπρεπε να αγοράσει όλα τα γύρω κτίρια για να τα κατεδαφίσει ώστε να αφήσει το φως να διαπεράσει τον χώρο, και το έκανε", είπε ο Ρέντσο Πιάνο, λέγοντας ότι "ο ιδιοκτήτης είναι ωραίος τύπος".

Photo courtesy of Renzo Piano.

Το μέρος αυτό, που βρίσκεται πάνω σε νησί του ποταμού Μόσχοβα, θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική του εργοστασίου της εποχής και θα δημιουργήσει έναν χώρο εκθέσεων τον οποίο θα μπορούν να διασχίζουν οι περαστικοί, και θα περιλαμβάνει και ένα δάσος με σημύδες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 © RPBW

Ο Λεονίντ Βικτόροβιτς Μίκελσον είναι Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος, πρόεδρος και κύριος μέτοχος της ρωσικής εταιρείας αερίου Novatek. Σύμφωνα με το Αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes, η προσωπική του περιουσία άγγιζε τα 23,6 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο του 2019.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ