Story of the day: Η Κινέζα συνταξιούχος γιατρός που στα 67 της έγινε η «γηραιότερη νέα μαμά» - Πως θα ονομάσει το κοριτσάκι της (φώτο- βίντεο)

Ένα κοριτσάκι ¨"δώρο από τον ουρανό"

Μία 67χρονη συνταξιούχος γιατρός στην ανατολική Κίνα γέννησε ένα κοριτσάκι και έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία Κινέζα που απέκτησε παιδί με φυσιολογικό τρόπο.  Η γυναίκα αυτή, που ονομάζεται Τιάν, γέννησε την Παρασκευή με καισαρική στο νοσοκομείο Maternity and Child Health Hospital, της επαρχίας Σαντόνγκ,

Η 67χρονη Τιάν εργαζόταν σε αυτό το νοσοκομείο πριν να συνταξιοδοτηθεί. Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε στο αμερικάνικο CNN ότι η Tian έμεινε έγκυος φυσικά αφού χρησιμοποίησε τις ιατρικές της γνώσεις για την αυτο-χορήγηση παραδοσιακών κινεζικών θεραπειών γονιμότητας.

Το μωρό ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή. "Ήμασταν αρκετά τυχεροί, δεδομένου ότι η μητέρα ήταν σε προχωρημένη ηλικία και υπήρξαν διάφορες επιπλοκές", δήλωσε ο Liu Wencheng, ο υπεύθυνος για την γέννα ιατρός, στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CCTV. Το μωρό, σύμφωνα με πληροφορίες, ζύγιζε 2,56 κιλά όταν γεννήθηκε.

 "Κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής, διαπιστώσαμε ότι οι ωοθήκες της Tian ήταν ακριβώς όπως αυτές μιας 40χρονης γυναίκας. Δεν είχαν συρρικνωθεί όπως οι ωοθήκες των γυναικών που είναι πάνω από 60 ετών , πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει πώς έμεινε έγκυος  με φυσικό τρόπο ", δήλωσε ο γιατρός  Liu Wencheng.

Η Τιαν και το μωρό της  μεταφέρθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας αμέσως μετά την γέννα  αλλά η κατάσταση της υγείας τους και όλα τα ζωτικά τους όργανα  ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα από τη Δευτέρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο CNN.

Ένα κοριτσάκι δώρο από τον ουρανό

Μιλώντας στο Qilu Evening News, ο 68χρονος σύζυγος της Tian,  Huang, δήλωσε ότι το ζευγάρι αποφάσισε  να ονομάσει το κοριτσάκι του Tianci, όνομα  το οποίο σημαίνει "δώρο που στάλθηκε από τον ουρανό".

Το ηλικιωμένο ζευγάρι έχει ήδη δύο μεγάλα παιδιά, έναν γιο και μια κόρη και πολλά εγγόνια, δήλωσε  ο ευτυχής μπαμπάς, στην εφημερίδα. Το μεγαλύτερο  εγγόνι τους έγινε 18 ετών φέτος.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του ζευγαριού  παιδιά είχαν αντιρρήσεις όταν έμαθαν ότι οι γονείς τους σκέπτονται να αποκτήσουν μωρό σε αυτή την ηλικία.



Η Τιάν σήμερα είναι η γηραιότερη γυναίκα που γέννησε στην Κίνα.  Σύμφωνα με την  China Daily, το προηγούμενο ρεκόρ το είχε μια γυναίκα από το Changchun, στην επαρχία Jilin της ανατολικής Κίνας, το 2016 γέννησε ένα αγόρι στην ηλικία των 64 ετών.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ