Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Πόσο πληρώνουν οι Έλληνες στις τράπεζες για προμήθειες - Να τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ τον μήνα πληρώνουν οι Ελληνες στις τράπεζες, για τις προμήθειες που χρεώνουν σε πάσης φύσεως υπηρεσίες.

Από τα δημοσιευμένα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Εurobank και Αlpha Bank) στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι πελάτες τους χρεώθηκαν με προμήθειες περίπου 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι είχαν αυξηθεί οι συγκεκριμένες χρεώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις έως 10%.

Πρόκειται για το ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση και την περασμένη Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των τραπεζών, από τους οποίους ζήτησε να ανακαλέσουν τις αυξήσεις σε σειρά υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, τα έσοδα από προμήθειες κατέγραψε αύξηση που αγγίζει το 5% με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019. Ομως, ο πρωθυπουργός τους ανέφερε ότι δεν δικαιολογούνται αυτές οι αυξήσεις και κάλεσε τις τράπεζες να επανέλθουν στο προηγούμενο πλαίσιο.

Τα έσοδα των τραπεζών από προμήθειες

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα έσοδα των τραπεζών από προμήθειες διαμορφώθηκαν ως εξής (εκατ. ευρώ):

  • Τράπεζα Α΄Εξαμ,2018 Α' Εξαμ.2019
  • Εθνική 158 164
  • Πειραιώς 180 188
  • Εurobank 138 156
  • Alpha Bank 197,7 191,5
  • ΣΥΝΟΛΟ 673,7 699,5

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ΑΠΕ, η Alpha Bank είναι η τράπεζα που εισπράττει τα περισσότερα έσοδα από τις προμήθειες για υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της, ενώ η Eurobank είναι αυτή που αύξησε περισσότερο τα ακαθάριστα έσοδα από τις προμήθειες που χρεώνει στους καταναλωτές (σε ποσοστό 13%).

Το ζήτημα για τις προμήθειες επανήλθε στο προσκήνιο όταν οι τράπεζες επέβαλαν νέες χρεώσεις για σειρά υπηρεσιών, όπως το κόστος για την ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού ή την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ