Βίντεο: Άκης Πετρετζίκης - Φτιάξτε πανεύκολα Brownies με 3 υλικά! Θα τα λατρέψετε

Ένα γλυκό που θα είναι έτοιμο με μόνο τρία υλικά!

Συστατικά

  • 700 γρ. πραλίνα σοκολάτας (400 γρ. + 300 γρ.) 
  • 3 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα 400 γρ. πραλίνα σοκολάτας με τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα.
  • Σε ένα ταψάκι 20x30 εκ. που το έχουμε στρώσει με βουτυρωμένη λαδόκολλα, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το ταψάκι και αναποδογυρίζουμε είτε στον πάγκο εργασίας μας είτε σε μία επιφάνεια.
  • Στρώνουμε από πάνω τα 300 γρ. πραλίνα σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια του brownie, με την βοήθεια ενός μαχαιριού ή μιας σπάτουλας.
  • Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε στην μέση και βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.
  • Στην συνέχεια κόβουμε το γλυκό σε 6 κομμάτια και σερβίρουμε. 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ