Τραγωδία στο Εσσεξ: Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν σε ψυγείο φορτηγού (φωτό & βίντεο)

Κινεζικής εθνικότητας φέρεται να ήταν τα 39 πτώματα στο Έσσεξ!

Κινεζικής εθνικότητας φέρεται να ήταν τα 39 πτώματα στο Έσσεξ, τα οποία βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο ψυγείο νταλίκας.

Η αποκάλυψη έγινε από το τηλεοπτικό δίκτυο «ITV», την ώρα που οι έρευνες των βρετανικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο τη διαλεύκανση των αιτιών αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας. Σε αυτή καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει η κατάθεση του οδηγού της νταλίκας.

Final journey: How the 39 tragic migrants ended up in Purfleet, Essex, dead in the back of a refrigerated biscuit lorry

Οι αστυνομικοί πάντως, πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εφόδους σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, σε μια προσπάθεια να βρουν περαιτέρω στοιχεία.

Υπό κράτηση ο οδηγός

Στο μεταξύ, ο οδηγός παραμένει υπό κράτηση, με τις αρχές να εξετάζουν σε αυτή τη φάση όλα τα πιθανά σενάρια.

Αστυνομικοί διεξάγουν παράλληλη έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πίσω από το έγκλημα βρίσκονται κυκλώματα σωματεμπορίας που επεδίωκαν να μεταφέρουν μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάντως, δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο οι άνθρωποι να κρύφτηκαν μέσα στο κοντέινερ στο πολυσύχναστο λιμάνι του Βελγίου, Τσεμπρούγκε, όπου στοιβάζονται πλήθος από εμπορευματοκιβώτια έτοιμα να μεταφερθούν στη Βρετανία.

Πέθαναν αργά και βασανιστικά στους -25 βαθμούς

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα έρχονται νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των θυμάτων.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως οι νεκροί εντοπίστηκαν παγωμένοι μέσα στο φορτηγό-ψυγείο, το οποίο έφτασε στη Βρετανία από το Βέλγιο και όχι τη Βουλγαρία, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Δείτε επίσης: Tραγωδία στο Έσσεξ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πάγωσαν μέχρι θανάτου οι 39 άνθρωποι, μέσα στο κοντέινερ (φωτό)

 

Όπως εκτιμούν οι αρχές, τα 39 θύματα είχαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Ο Ρίτσαρντ Μπέρνετ, γενικός διευθυντής της Ένωσης Οδικών Μεταφορών, είπε πως οι 39 μετανάστες θα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε τρομακτικές συνθήκες αν το ψυγείο ήταν σε λειτουργία. Θα ήταν σκοτεινά και αν το ψυγείο λειτουργούσε θα ήταν απίστευτα κρύα, είπε.

«Το μόνο μέρος για να πάει κανείς τουαλέτα ήταν μέσα στο κοντέινερ. Φαντάζεστε πως αν βρίσκονταν εκεί για μέρες, θα ήταν τρομακτικό» τόνισε.

Από το Βέλγιο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του «το φορτηγό της φρίκης»

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ακόμα σαφές αν ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, που συνελήφθη από την πρώτη στιγμή, γνώριζε τι υπήρχε μέσα στο ψυγείο που μετέφερε.

Νεότερα στοιχεία των βρετανικών αρχών αναφέρουν πως η νταλίκα του θανάτου είχε μπει σε φέρρυ από το Βέλγιο για να περάσει τη Βρετανία.

Σε αντίθεση με όσα είχαν γίνει γνωστά ότι το φορτηγό είχε ταξιδέψει από την Ιρλανδία στην Αγγλία, σε νεότερη ενημέρωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι τελικά το όχημα είχε φτάσει στην Αγγλία από το Βέλγιο.

Ειδικότερα, το φορτηγό είχε ξεκινήσει από την πόλη Zeebrugge του Βελγίου και είχε φτάσει στο Purfleet της Αγγλίας με πλοίο. Η αστυνομία πλέον προσπαθεί να εξακριβώσει πότε οι 39 άνθρωποι μπήκαν στο κοντέινερ – ψυγείο.

Police carry out finger-searches of the area in Grays, Essex, where the lorry containing 39 dead Chinese immigrants - 31 men and eight women - was found yesterday

Το κοντέινερ φορτώθηκε σε εμπορικό πλοίο την περασμένη Πέμπτη περίπου στις 14:00 και χρειάστηκε ταξίδι 10 ωρών πριν δέσει σε αποβάθρα στο Έσσεξ, στις 00:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης σύμφωνα με την Daily Mail

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει εντοπίσει τη νταλίκα του θανάτου να κινείται προς το βιομηχανικό πάρκο Γουοτεργκλέιντ λίγα λεπτά πριν οι αρχές βρουν τα 39 πτώματα. Στη 01:10 τα ξημερώματα, έφτασε στο πάρκο Γκρέις στο Έσσεξ.

The 39 desperate stowaway migrants were locked up in the trailer (above). It is unclear how long they had been in there for but it is believed to be at least 15 hours

Λίγο αργότερα, το κέντρο ελέγχου για τα ασθενοφόρα έλαβε τηλεφώνημα με το οποίο πληροφορούνταν για την ύπαρξη 39 πτωμάτων στο κοντέινερ. Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει αν το τηλεφώνημα αυτό έγινε από τον 25χρονο οδηγό της νταλίκας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ