Ο Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Αυτός είναι ο βασικός οδηγός για αρχάριες στην περιποίηση προσώπου

Τα απολύτως απαραίτητα για μία αποτελεσματική, καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχει μία αδιάκοπη πληροφόρηση σχετικά με την περιποίηση, σχεδόν καμία γυναίκα δεν είναι εντελώς αρχάρια σε ό,τι αφορά τη φροντίδα του δέρματός της.

Ωστόσο, πολλές φορές, τείνουμε να υπερβάλλουμε ως προς τι είναι πραγματικά απαραίτητο να κάνει μια γυναίκα για να έχει μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας κατατοπίσουν σχετικά με τα απαραίτητα – βασικά – βήματα που έχει ανάγκη το δέρμα σας.

Καθαρισμός

Το Α και το Ω της περιποίησης είναι ο καθαρισμός, αφού θα απομακρύνει τους ρύπους και το μακιγιάζ και θα προετοιμάσει την επιδερμίδα να δεχτεί και να απορροφήσει επαρκώς τα υπόλοιπα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε. Επιλέξτε μία υφή καθαριστικού που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας.

Απολέπιση

Παν μέτρον άριστον όσον αφορά την απολέπιση, η οποία πρέπει να γίνεται μια με δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με τη σύνθεση του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Μία φορά την εβδομάδα αν εφαρμόζετε κάποιο προϊόν με AHA ή γλυκολικό οξύ και δύο φορές την εβδομάδα αν έχετε επιλέξει κάποιο προϊόν με μικροκόκκους.

Ενυδάτωση

Η ουσιαστική ενυδάτωση είναι βασικό στοιχείο μιας υγιούς επιδερμίδας, ωστόσο χρησιμοποιείτε την κατάλληλη κρέμα; Πολλές γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα αποφεύγουν την ενυδάτωση γιατί θεωρούν πως θα επιδεινωθεί το πρόβλημα, ενώ απλά δεν έχουν βρει το σωστό προϊόν για το δέρμα τους.

Αντίστοιχα, όσες έχουν ξηρή επιδερμίδα θεωρούν ότι το μόνο που χρειάζονται είναι μία πλούσια υφή που, τελικά, δεν ανακουφίζει από την ξηρότητα. Δώστε σημασία στη σύνθεση των προϊόντων που επιλέγετε.

Στοχευμένη δράση

Η στοχευμένη δράση θα έρθει με τη βοήθεια ενός δραστικού ορού. Η δραστικότητα του σέρουμ οφείλεται στη λεπτόρρευστη, συμπυκνωμένη υφή του και εφαρμόζεται πριν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν στην επιδερμίδα (μετά τον καθαρισμό). Για ενυδάτωση προτιμήστε μία σύνθεση με υαλουρονικό οξύ, για βελτίωση των ρυτίδων πείτε «ναι» στη ρετινόλη, ενώ αν αναζητάτε αντιοξειδωτική προστασία η βιταμίνη C είναι ο «σύμμαχος» σας.

Αντηλιακή προστασία

Ένα αντηλιακό προσώπου είναι απαραίτητο τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Καμία ρουτίνα περιποίησης δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας, αν στο μεταξύ αφήνετε την επιδερμίδα σας εκτεθειμένη απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία – εκτός των άλλων – είναι η νο1 αιτία γήρανσης του δέρματος.

Κρέμα ματιών

Απαραίτητη ειδικά από τα 30 και μετά, προστατεύει την περιοχή των ματιών που είναι ιδιαίτερα εύθραυστη και παρουσιάζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Ιάκωβος Γκόγκουα ΜD

Κοσμητική Ιατρική- Αντιγύρανση

Βασιλίσσης Σοφίας 77, Αθήνα 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ