Αυτό το θαυμάσιο μαργαριτάρι είναι ηλικίας 8000 ετών - Το αρχαιότερο στον κόσμο (φώτο-βίντεο)

Θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι

Ένα μαργαριτάρι 8.000 ετών, που παρουσιάζεται ως το αρχαιότερο στον κόσμο, θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 30 Οκτωβρίου στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του εμιράτου.

Το "μαργαριτάρι του Αμπού Ντάμπι" όπως αποκαλείται, που ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο νησί Μαραουάχ, στ΄ανοιχτά της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανήκει στο Εθνικό Μουσείο Ζάγιεντ.

Το κόσμημα αυτό θα παρουσιαστεί στο κοινό κατά τη διάρκεια έκθεσης με τίτλο "10.000 years of Luxury" (10.000 χρόνια πολυτέλειας) από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

AFP

"Αναλύσεις με άνθρακα 14 επέτρεψαν να αποκαλυφθεί ότι τα στρώματα των βράχων απ' όπου προέρχεται το μαργαριτάρι χρονολογούνται 5.600 έως 5.800 χρόνια πριν από την εποχή μας, κατά τη διάρκεια της νεολιθικής εποχής" ., δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος του πολιτισμού και του τουρισμού του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ αλ-Μουαμπαράκ.

 

 

"Η ανακάλυψη του παλαιότερου μαργαριτάριου στον κόσμο στο Αμπού Ντάμπι καθιστά σαφές ότι πολύ μεγάλο μέρος της πρόσφατης οικονομικής και πολιτιστικής ιστορίας μας έχει βαθιές ρίζες που εκτείνονται από την αυγή της προϊστορίας", συμπλήρωσε σύμφωνα με τον Guardian.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ