Νόνη Δούνια: Μιλάει πρώτη φορά μετά το χειρουργείο στην καρδιά - Δεν φοβήθηκα στιγμή ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά

Επιστρέφει στα καθήκοντά της μετά την επέμβαση καρδιάς...

Σε επεμβαση επιδιόρθωσης βαλβίδας της καρδιάς υπεβλήθη στις αρχές Οκτώβρη η Νόνη Δούνια. Η βουλευτής της ΝΔ αντιμετώπιζε χρόνια πρόβλημα και οι γιατροί της συνέστησαν να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση, όπως και έκανε, η οποία στέφθηκε με απόιλυτη επιτυχία.

Σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά» και τη Σάσα Σταμάτη, η Νόνη Δούνια ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκα, είναι σοβαρή, όπως, άλλωστε και κάθε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, καθώς ως άνθρωπος έχω πίστη και είμαι φύσει αισιόδοξη, ήμουν σίγουρη ότι όλα θα πήγαιναν κατ’ ευχήν. Δεν φοβήθηκα στιγμή ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά». Αποκάλυψε, δε, ότι βουλευτές από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου έδειξαν ενδιαφέρον για το θέμα υγείας που αντιμετώπισε.

-Περάσατε μια δύσκολη περιπέτεια με την υγεία σας. Πείτε μας τι ήταν αυτό που αντιμετωπίσατε.
Πράγματι, αντιμετώπιζα ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας και υπεβλήθην σε μια προγραμματισμένη επέμβαση επιδιόρθωσης βαλβίδας καρδιάς. Οι ιατροί έκαναν άριστα τη δουλειά τους και όλα, ευτυχώς, πήγαν καλά. Εχω ήδη επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα και στην καθημερινότητά μου. Με την ευκαιρία της ερώτησής σας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για το συγκινητικό ενδιαφέρον που έδειξε για την κατάσταση της υγείας μου.

-Φοβηθήκατε για τη ζωή σας; Τι σκεφθήκατε την ώρα που μπήκατε στο χειρουργείο;
Η συγκεκριμένη επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκα, είναι σοβαρή, όπως, άλλωστε, και κάθε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, καθώς ως άνθρωπος έχω πίστη και είμαι φύσει αισιόδοξη, ήμουν σίγουρη ότι όλα θα πήγαιναν κατ’ ευχήν. Δεν φοβήθηκα στιγμή ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά.

-Είχατε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κάποιο θέμα;
Οχι, δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο θέμα. Απλώς, σε ένα καθιερωμένο ιατρικό τσεκ-απ εντοπίστηκε το εν λόγω πρόβλημα και προγραμματίσαμε με τον ιατρό μου την επέμβαση, όπως έπρεπε να κάνουμε.

-Τα παιδιά σας τι σας είπαν;
Τα παιδιά μου αντιμετώπισαν το πρόβλημα αυτό όπως ακριβώς ήθελα και όπως τους το μετέφερα εγώ... Χαλαρά, χωρίς φόβο, με δύναμη και χιούμορ. Κατά τις ημέρες της νοσηλείας μου ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμά τους, τις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητές τους και, γενικά, δεν διαταράχθηκε καθόλου η ζωή τους.

-Ποιοι ήταν αυτοί που σας συμπαραστάθηκαν, εκτός από την οικογένειά σας;
Εχω τη χαρά να έχω σχέσεις ζωής, επειδή αγαπώ τους ανθρώπους και επενδύω στις ανθρώπινες σχέσεις. Και στα δύσκολα και στα ευχάριστα έχω δίπλα μου την οικογένειά μου, τους φίλους μου, παλιούς και νέους συνεργάτες. Οπως σας είπα, πάντως, δεν αντιμετώπισα την κατάσταση ως κάτι που χρήζει συμπαράστασης.

Ηταν για μένα κάτι το διαδικαστικό, μια εκκρεμότητα που έπρεπε να τελειώσει. Δεν το δραματοποίησα, ούτε του έδωσα μεγαλύτερη διάσταση από αυτό που αντικειμενικά ήταν. Οπότε οι άνθρωποί μου απλώς με περιέβαλαν με κατανόηση και αγάπη, όπως κάνουν πάντα.

Η Νόνη Δούνια με τη Σάσα Σταμάτη στα σκαλοπάτια της Βουλής

-Εδειξαν ενδιαφέρον για την περιπέτειά σας πολιτικοί σας αντίπαλοι στη Βουλή;
Κατ’ αρχάς, δεν θεωρώ ότι προσωπικά έχω κάποιον πολιτικό αντίπαλο. Σίγουρα έχω συναδέλφους με τους οποίους ιδεολογικά διαφωνώ, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαστε «απέναντι». Καθένας μας στη Βουλή, ανάλογα με τις θέσεις του και τα «πιστεύω» του, προσπαθεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για το κοινό καλό.

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και το επίπεδο ζωής των πολιτών. Και προσπαθούμε να το κάνουμε με κάθε κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική μας δράση. Τόσο οι συνάδελφοί μου από τη Νέα Δημοκρατία όσο και εκείνοι που ανήκουν σε άλλες παρατάξεις έδειξαν ειλικρινές ενδιαφέρον για το θέμα υγείας που αντιμετώπισα και τους ευχαριστώ.

-Πείτε μου για τις πρώτες εντυπώσεις σας από τη Βουλή. Τι σας έχει κάνει θετική εντύπωση και τι αρνητική;
Οι πρώτοι τρεις μήνες της κοινοβουλευτικής μου θητείας μού έδειξαν πως κυβέρνηση και βουλευτές έχουμε πολύ και χρήσιμο έργο να παραγάγουμε την επόμενη τετραετία στη Βουλή. Οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου είναι έντονοι και απαιτούν τη δική μας εγρήγορση και πειθαρχία.

Ευτυχώς, η πειθαρχία και η συνέπεια είναι πολύ γνωστές σε μένα έννοιες, από την περίοδο της ενασχόλησής μου με τον πρωταθλητισμό. Σε αυτό, άλλωστε, καθώς και στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζω τον νέο μου «ρόλο», οφείλεται και η αδιάκοπη παρουσία μου στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Στη Βουλή είχα την ευκαιρία να γνωρίσω σημαντικούς πολιτικούς, προερχόμενους από όλες τις παρατάξεις, από τους οποίους είμαι σίγουρη ότι «θα πάρω» πολλά. Δεν μπορώ να πω πως μου έχει κάνει κάτι αρνητική εντύπωση. Το μόνο μελανό σημείο είναι κάποιες αναπόφευκτες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και μια μικρή ασυνέπεια στους προβλεπόμενους χρόνους των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, που είναι, όμως, αναμενόμενες από τον μεγάλο όγκο του κοινοβουλευτικού έργου.

-Ζείτε με την οικογένειά σας στον Πειραιά εδώ και χρόνια και κάνετε πολλά χρόνια διακοπές στις Σπέτσες, που ανήκουν στην εκλογική σας περιφέρεια. Ποιες είναι οι αγαπημένες σας γωνιές στην περιοχή;
Γεννήθηκα και ζω στον Πειραιά. Είναι η πόλη μου, ο τόπος όπου μεγάλωσα και όπου μεγαλώνω τα παιδιά μου. Ο Πειραιάς είναι το «σπίτι» μου. Γι’ αυτό και δραστηριοποιήθηκα εδώ πολιτικά, πρώτα σε αυτοδιοικητικό και έπειτα σε εθνικό επίπεδο. Αν αναλογιστώ τις αγαπημένες μου γωνιές και στιγμές, θα έλεγα ότι στον Πειραιά αγαπώ πιο πολύ τη θέα του λιμανιού από τη Δραπετσώνα, όλη την ακτογραμμή από τη Σχολή Δοκίμων, την Πειραϊκή, τη Φρεαττύδα, το Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο.

Στις Σπέτσες, όπου έχω περάσει όλα μου τα καλοκαίρια, καθώς διατηρούμε οικογενειακό σπίτι στην περιοχή, ξεχωρίζω, μεταξύ άλλων, την παραλία της Ζωγεριάς, τη θέα από τον Προφήτη Ηλία, την Ντάπια, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του μαζί με τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά. Ξεχωριστή θέση έχουν για μένα τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά στο παλιό λιμάνι στην Παναγιά Αρμάτα, ενώ απολαμβάνω πάντα και τον γύρο του νησιού από τη θάλασσα. Τόσο ο Πειραιάς όσο και οι Σπέτσες είναι μέρη συνυφασμένα με τις αναμνήσεις μιας ζωής.

Μέρη που έχω στην καρδιά μου, όπως, άλλωστε, και τα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού. Γι’ αυτό και ως βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων σκοπεύω να τα αναδείξω, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχουν, ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού και του αθλητισμού. Και να λύσω πάγια προβλήματά τους, όπως το κυκλοφοριακό στον Πειραιά, αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων, η καλύτερη υδροδότηση και το αποχετευτικό στα νησιά του Αργοσαρωνικού. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ