Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε η πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός,Τιτίκα Νικηφοράκη (φωτό & βίντεο)

Σε τι ηλικία έφυγε από την ζωή; 

Στα 105 της χρόνια «έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Τιτίκα Νικηφοράκη.

Οπως έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν η μεγαλύτερη εν ζωή ηθοποιός της χώρας. «Έφυγε η μεγαλύτερη εν ζωή ηθοποιός μας στα 105….Η Τιτίκα Νικηφοράκη με την οποία πρωτοσυνεργάστηκα στο θέατρο με τον θίασο Χατζίσκου Νικηφοράκη στον ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ του Σοφοκλή.

 

 

Σε περιοδεία στα αρχαία θέατρα και στο θέατρο ΚΑΒΑ που χαροπαλεύει στην Σταδίου. Μαθητής ακόμα στην Δραμ. Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου 1976 ….στον χορό της τραγωδίας.. Μια σπουδαία κυρία κ σημαντική καλλιτέχνις… Πέρυσι την τιμήσαμε στο λεύκωμα ημερολόγιο του 2019 από το Τασεη. Ας είναι η αγάπη μας να την συνοδεύει στο ταξίδι της αιωνιότητας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

 

 

Είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης το 1914.

Πρωτοεμφανίστηκε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο το 1935, στον «Πέερ Γκυντ» του Ερρίκου Ίψεν.

 

 

Υπήρξε σύζυγος του θιασάρχη Νίκου Χατζίσκου, με τον οποίο ίδρυσαν το θέατρο «Κάβα», καθώς και άλλες σκηνές, πρωτοποριακές για την εποχή τους.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της ηθοποιού:

«Η Τιτίκα Νικηφοράκη, ακόμη και μετά τα 100 της χρόνια, εξακολούθησε να είναι ένα πνεύμα ζωηρό, ανήσυχο, δημιουργικό, η αγαπημένη δασκάλα εκατοντάδων μαθητών του Εθνικού Θεάτρου, που ξεχώριζαν την προοδευτική διδασκαλία της και την περιέβαλλαν με αγάπη μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ