20 σκληρές αλήθειες για τη ζωή που θα ταρακουνήσουν το μυαλό σας - Σας δίνει πολλά, και μετά τα παίρνει πίσω   

Εσείς που μόλις αρχίζετε να ζείτε την ζωή σας και εσείς που χρειάζεστε απεγνωσμένα μια μικρή ώθηση για να έρθετε πίσω στην πραγματικότητα, ακούστε.

Ακούγεται σκληρό, αλλά η ζωή δεν είναι ροζ σύννεφο και ουράνια τόξα. Είναι ένα απρόβλεπτο γεγονός. Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει όσο εσείς είστε απασχολημένοι με το να κάνετε σχέδια. Σας ρίχνει κάτω και μετά σας ανεβάζει στην κορυφή. Σας δίνει πολλά, και μετά τα παίρνει πίσω.

Είναι δύσκολο. Αλλά όλοι δίνουμε τις μάχες μας. Όλοι χάνουμε την έμπνευση να δημιουργήσουμε και τα κίνητρα για να παλέψουμε. Όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες συνέπειες.

Έτσι, εδώ βρίσκονται όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Μπορεί να σας έρθουν απότομα, αλλά μόλις αναγνωρίσετε και αρχίσετε να εφαρμόζετε αυτές τις 20 σκληρές αλήθειες της ύπαρξης σας, θα προσεγγίσετε την ζωή από μια διαφορετική οπτική γωνία, σύμφωνα με το awakengr.com.

  • Θα πεθάνετε. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά πιστεύω πως δεν είστε αθάνατοι. Έτσι, τελικά θα πεθάνετε. Δεν υπάρχει διαφυγή από αυτό. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθήσετε να κάνετε την ζωή σας τέλεια, μια μέρα θα τελειώσει.
  • Όλοι θα πεθάνουν. Όλοι θα αντιμετωπίσουμε την ίδια μοίρα. Θα έρθει μια μέρα που θα φύγουμε όλοι. Οπότε, σιγουρευτείτε ότι οι άλλοι γνωρίζουν το πώς αισθάνεστε ενώ είναι εδώ. Μην θεωρείτε κανέναν δεδομένο. Το αύριο ίσως να μην έρθει.
  • Τα λεφτά δεν θα σας κάνουν ευτυχισμένους. Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν στο ότι είναι καλύτερο να είσαι μίζερος και πλούσιος παρά μίζερος και φτωχός. Αλλά τα λεφτά ποτέ δεν θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ευτυχία σας. Μπορεί να σας προσφέρουν άνεση για λίγο, αλλά ποτέ δεν θα σας αγοράσουν την ευτυχία. Θα την βρείτε μόνο μέσα σας.
  • Εστιάστε στο να ξοδέψετε τον χρόνο σας όχι τα χρήματα. Ποτέ δεν θα μπορέσετε να φέρετε πίσω τον χρόνο που ξοδέψατε απερίσκεπτα. Οπότε, φροντίστε ότι τον ξοδεύετε σοφά.

Photo: Shutterstock

 

  • Ποτέ δεν θα τους ευχαριστείτε όλους. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, δεν θα είστε ποτέ αρκετά καλοί για κάποιους. Και είναι εντάξει. Δεν πρέπει να είστε 100% αγαπητοί. Αυτό δείχνει ότι είστε αληθινοί προς τον εαυτό σας.
  • Μην φοβάστε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας. Είστε ανθρώπινα όντα φτιαγμένοι από σάρκα, αίμα και παλλόμενη καρδιά. Μην αρνείστε αυτά τα συναισθήματα. Αγκαλιάστε τα και εκφράστε τα. Αφήστε τον κόσμο να δει ποιοι πραγματικά είστε.
  • Η αναζήτηση της ευτυχίας μόνο θα σας εμποδίσει να την βρείτε. Απλώς αφήστε τη να συμβεί. Αφήστε το Σύμπαν να ξεδιπλώσει την πορεία σας και να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Μην αναγκάζετε τον εαυτό σας να βρει την ευτυχία. Θα έρθει όταν δεν το περιμένετε.
  • Σταματήστε να παίζετε το θύμα και πάρτε τον πλήρη έλεγχο των πράξεων σας. Παραδεχτείτε τα λάθη σας και αναλάβετε την ευθύνη όσων λέτε και κάνετε.
  • Σταματήστε να κυνηγάτε τα αδύνατα ιδανικά. Η τελειότητα δεν υπάρχει. Ο κόσμος είναι φτιαγμένος να είναι ελαττωματικός. Εμείς είμαστε φτιαγμένοι να είμαστε ελαττωματικοί. Η φύση έχει δημιουργηθεί να είναι ελαττωματική. Αλλά ξέρετε κάτι; Τα ελαττώματα είναι τα καλύτερα. Είναι αυτά που μας κάνουν διαφορετικούς.
  • Μην χαραμίζετε τα ταλέντα σας. Αν είστε καλοί σε κάτι, κάντε ότι μπορείτε για να ακολουθήσετε το πάθος σας και να φτάσετε στο πλήρες δυναμικό σας.
  • Ξεχάστε το παρελθόν. Ζήστε στο παρόν. Είναι το μόνο που έχει σημασία και το μόνο που έχουμε. Το παρελθόν έχει φύγει και έχει ξεχαστεί και το μέλλον είναι μακριά. Εστιάστε σε αυτά που έχετε τώρα.
  • Σταματήστε να παραπονιέστε, κανένας δεν νοιάζεται πραγματικά για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή σας. Μαντέψτε γιατί. Όλοι υποφέρουμε, όλοι δίνουμε τις μάχες μας, όλοι έχουμε τα θέματα, τα τραύματα, τους φόβους και τις ανασφάλειες μας. Πολύ λίγοι άνθρωποι στην ζωή σας πραγματικά θα νοιαστούν για τα προβλήματα σας οπότε προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Photo: Shutterstock

 

  • Μην είστε εγωιστές. Η γνώση σας δεν θα μειωθεί αν την μοιραστείτε με τον κόσμο, μόνο θα διευρυνθεί και θα βοηθήσει αυτούς που το χρειάζονται.
  • Μην ξεχνάτε να επενδύετε στον εαυτό σας. Επειδή αν δεν το κάνετε εσείς, δεν θα το κάνει κανείς άλλος.
  • Άσχημα πράγματα θα συμβούν αλλά εξαρτάται από την αντίδραση σας το αν θα αρχίσετε να ψάχνετε κάτι να κατηγορήσετε ή αν θα αποδεχτείτε τις συνέπειες και θα προχωρήσετε. Είναι θέμα επιλογών και αντίληψης.
  • Να θυμάστε, τα όνειρα θα πραγματοποιηθούν μόνο με την δική σας συμβολή. Μην χαραμίζετε τον χρόνο σας στο να κάθεστε και να περιμένετε να έρθει η επιτυχία σε εσάς. Σηκωθείτε, πιάστε την ζωή από τα μαλλιά και δουλέψτε πιο σκληρά γι αυτά που θέλετε.
  • Να είστε ευγνώμονες για όσα σας έχει δώσει η ζωή. Εκτιμήστε αυτά που έχετε. Μερικοί άνθρωποι ονειρεύονται να ζήσουν την ζωή σας.
  • Δεν έχει σημασία αν είστε δισεκατομμυριούχοι, δεν θα τα πάρετε μαζί σας στον τάφο. Οπότε, μην ξεχνάτε το πώς να ζείτε. Μην ξεχνάτε να είστε ανθρωπιστές. Μην αφήσετε τα χρήματα να σας ελέγχουν και να σας αλλάξουν. Δεν αξίζει. Έχετε μόνο μια ζωή. Κάντε τη καλή.
  • Αφιερώστε τον χρόνο σας σε πιο σημαντικές υποθέσεις.

Αλλά ότι και αν κάνετε… μην χάσετε τον εαυτό σας. Μείνετε στην θέση σας και να ξέρετε την αξία σας. Είστε εσείς. Είστε ολόκληροι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ