Αποκλ.: Made in Greece τα νυφικά του Nikos Aliazis – Ρομαντικά, μινιμαλιστικά, αέρινα , παραμυθένια – Τον αποθεώνουν ιταλική Vogue & το βρετανικό Drama (φώτο-βίντεο)

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας Νίκος Αλιάζης, παρουσιάζει την κολεξιόν του και μιλά για τη δουλειά του 

Λίγους μήνες ζωής, μα πολλά χρόνια μεράκι, αγάπη και πάθος για τη μόδα και τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής κρύβει το ατελιέ του Νίκου Αλιάζη, ενός από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές νυφικών και βραδινών φορεμάτων στη χώρα μας.

Ρομαντικά, μινιμαλιστικά, αέρινα και με μια μικρή δόση παραμυθιού που είναι απαραίτητη για να στολίσουν και να σφραγίσουν με επιτυχία την πιο ξεχωριστή στιγμή κάθε γυναίκας, το γάμο της. Αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα νυφικά Nikos Aliazis, που σχεδιάζονται και δημιουργούνται με έμπνευση από την ίδια την πελάτισσα και προσαρμοσμένα στο σώμα και το στυλ της.

Και μπορεί το ατελιέ του Νίκου Αλιάζη να τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγους μόλις μήνες, το ταλέντο του όμως ήταν αρκετό ώστε να φτάσει ως την Ιταλική Vogue και το βρετανικό περιοδικό DRAMA που του αφιέρωσαν λίγες από τις σελίδες τους για να αναδείξουν τις δημιουργίες του.

Ο Νίκος Αλιάζης μιλά αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για τα νυφικά του, τις προτιμήσεις των Ελληνίδων, τις τάσεις της μόδας στο νυφικό, αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του, που περιλαμβάνουν μία prêt-à-porter συλλογή και το e-shop του brand.

Tα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Το brand ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια σε ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς ξεκίνησα ως αυτοδίδακτος
  • Στόχος μας είναι η καθιέρωση του brand στην Ελλάδα και η προσέγγιση των αγορών του εξωτερικού
  • Σχεδόν πάντα σχεδιάζω ένα καινούργιο νυφικό, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ίδια την πελάτισσα και προσαρμοσμένο στο σώμα και το στυλ της
  • Τα νυφικά μου είναι ρομαντικά, μινιμαλιστικά, αέρινα συνήθως και πάντα έχουν μια μικρή δόση παραμυθιού
  • Αγαπώ πολύ τα υφάσματα που μπορούν να δώσουν έντονη κίνηση σε ένα ρούχο, όπως για παράδειγμα η μουσελίνα, η ζορζέτα και γενικότερα οποιοδήποτε μεταξωτό ύφασμα
  • Προσπαθούμε και έχουμε καταφέρει να σχεδιάσουμε νυφικά για χαμηλότερους προϋπολογισμούς. Δεν το βλέπω σαν πρόκληση, αλλά σαν ανάγκη λόγω κρίσης
  • Η παρουσία μου σε τεύχος της Ιταλικής Vogue και του βρετανικού περιοδικού DRAMA είναι δυο πολύ σημαντικές στιγμές για εμένα,
  • Τα ρούχα δημιουργούνται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, είναι εμπνευσμένα από τη χώρα μας και όλες οι καμπάνιες μας γυρίζονται και είναι αφιερωμένες σε αγαπημένα μου μέρη στην Ελλάδα
  • Ξεκινάμε από το καλοκαίρι του 2020 μια prêt-à-porter συλλογή, με ρούχα που μπορούν να φορεθούν όλη τη μέρα, με διάφορους τρόπους και θα εγκαινιάσουμε και το eShop μας μέσα στο 2020

 

 

- Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία του brand Nikos Aliazis; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία του; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

- Το brand ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια σε ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς ξεκίνησα ως αυτοδίδακτος. Στη συνέχεια είχα την τύχη να πάρω μια υποτροφία στη σχολή μόδας PANSIK scuola di moda και σπούδασα σχέδιο μόδας.

Με το τέλος των σπουδών μου ασχολήθηκα πιο επαγγελματικά και ουσιαστικά με το brand και από τον Νοέμβρη του 2018 έχω ανοίξει το ατελιέ μου στην Αθήνα.

Η ιδέα είναι να δημιουργούμε φορέματα, που θα ομορφύνουν τις ιδιαίτερες στιγμές των πελατισσών μας. Ενδύματα υψηλής ποιότητας, κομψά και μοναδικά! Στόχος μας είναι η καθιέρωση του brand στην Ελλάδα και η προσέγγιση των αγορών του εξωτερικού.

- Εξειδικεύεστε στο βραδινό φόρεμα και το νυφικό. Πώς έγινε αυτή η επιλογή και πόσο απαιτητικές είναι αυτές οι δημιουργίες;

- Μου άρεσε πολύ η ιδέα να δημιουργείς φορέματα σχεδιασμένα αποκλειστικά για μια γυναίκα. Όταν έρχεται μια γυναίκα σε εμάς για παράδειγμα για το νυφικό της, σχεδόν πάντα σχεδιάζω ένα καινούργιο νυφικό, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ίδια την πελάτισσα και προσαρμοσμένο στο σώμα και το στυλ της.

Από την άλλη είναι δύσκολο και απαιτητικό να δημιουργείς φορέματα υψηλής ραπτικής, θέλουν προσοχή στη λεπτομέρεια και πολύ δουλειά, αλλά πάντα έρχεται το τελικό αποτέλεσμα και σε αποζημιώνει.

- Πως θα περιγράφατε το ύφος των νυφικών που δημιουργείτε;

- Τα νυφικά μου θέλω να αναδεικνύουν το σώμα της κάθε γυναίκας. Να τονίζουν τη θηλυκή της πλευρά, πάντα όμως με κομψό τρόπο. Είναι ρομαντικά, μινιμαλιστικά, αέρινα συνήθως και πάντα έχουν μια μικρή δόση παραμυθιού.

- Ποια είναι τα αγαπημένα σας υφάσματα με τα οποία προτιμάτε να δουλεύετε;

- Αγαπώ πολύ τα υφάσματα που μπορούν να δώσουν έντονη κίνηση σε ένα ρούχο, όπως για παράδειγμα η μουσελίνα, η ζορζέτα και γενικότερα οποιοδήποτε μεταξωτό ύφασμα!

- Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο κομμάτι από την συλλογή των νυφικών σας;

- Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο η αλήθεια είναι, γιατί όλα έχουν δημιουργηθεί με πολύ αγάπη και κόπο!

 - Ποιες είναι οι τάσεις στον χώρο του νυφικού φέτος το καλοκαίρι;

- Γενικά στα νυφικά είναι δύσκολο να πούμε ότι υπάρχουν τόσο έντονα οι τάσεις, όπως συμβαίνει με τα καθημερινά ρούχα. Σίγουρα όμως βλέπουμε μια προτίμηση στα νυφικά με φτερά, στα νυφικά με πολύτιμους λίθους και στα υπερβολικά πέπλα.

- Τι αναζητούν οι Ελληνίδες σε σχέση με το νυφικό τους σήμερα;

Η αλήθεια είναι ότι οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια επιλέγουν όλο και περισσότερο απλά νυφικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι αυτές που αποζητούν το παραμύθι. Πάντως αυτό που συναντώ εγώ προσωπικά πιο συχνά είναι η προτίμηση στην απλότητα με λίγη "δόση" παραμυθιού.

- Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η Ελληνίδα νύφη και τι συμβουλή θα της δίνατε;

- Αν πρέπει να διαλέξω ένα, τότε νομίζω ότι το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι δε διαλέγουν το νυφικό, που πραγματικά θέλουν. Συνήθως επηρεάζονται από τους γύρω τους και επιλέγουν ένα νυφικό, που αρέσει περισσότερο στον περίγυρο τους και λιγότερο στις ίδιες.

- Η τέλεια καλοκαιρινή νύφη για εσάς με τρεις λέξεις είναι...

Αέρινη, ρομαντική και κομψή!

- Πόσο έχουν επηρεάσει την αγορά του νυφικού τα οικονομικά δεδομένα της χώρας; Είναι πρόκληση να σχεδιάζετε νυφικά ενδεχομένως και για χαμηλότερους προϋπολογισμούς;

- Η χώρα μας διανύει μια δύσκολη περίοδο και η αλήθεια είναι ότι έχει επηρεάσει πολλούς κλάδους και σίγουρα και αυτόν της μόδας. Προσπαθούμε και έχουμε καταφέρει να σχεδιάσουμε νυφικά για χαμηλότερους προϋπολογισμούς. Δεν το βλέπω σαν πρόκληση, αλλά σαν ανάγκη περισσότερο, αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι και πάντα εφικτό. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλει η κάθε νύφη.

- Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

- Γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και προσπαθώ να βλέπω τα θετικά σε ότι και αν συμβεί. Έχουν υπάρξει δυσκολίες κατά καιρούς, αλλά τις προσπερνάμε. Η φορολογία και η καχυποψία από τους εμπόρους του εξωτερικού, που δυστυχώς λόγω της κρίσης δεν μας εμπιστεύονται εύκολα, είναι κάτι που με δυσκόλεψε πολύ, ειδικά στην αρχή. Μεγάλες επιτυχίες δεν ξέρω αν έχω πραγματοποιήσει. Η παρουσία μου σε τεύχος της Ιταλικής Vogue και του βρετανικού περιοδικού DRAMA είναι δυο πολύ σημαντικές στιγμές για εμένα, άλλα δεν ξέρω αν μπορούν να θεωρηθούν επιτυχίες.

- Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

- Νομίζω ότι είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ελληνικό. Τα ρούχα δημιουργούνται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, είναι εμπνευσμένα από τη χώρα μας και όλες οι καμπάνιες μας γυρίζονται και είναι αφιερωμένες σε αγαπημένα μου μέρη στην Ελλάδα.

- Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Το ατελιέ μετρά μόλις λίγους μήνες από τη μέρα που ανοίξαμε, οπότε ευελπιστώ να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία και να δημιουργούμε ενδύματα, που θα ομορφαίνουν τις πιο σημαντικές στιγμές των πελατισσών μας.

Επίσης, ξεκινάμε από το καλοκαίρι του 2020 μια prêt-à-porter συλλογή, με ρούχα που μπορούν να φορεθούν όλη τη μέρα, με διάφορους τρόπους και θα εγκαινιάσουμε και το e-Shop μας μέσα στο 2020.

Who is Who

Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος του τμήματος "Μονωδίας και Μελοδραματικής" του Ωδείου Δημήτρης Μητρόπουλος. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά(Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.)

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Made in Greece News στις 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ