Βίντεο - Κατερίνα Μάρκου: Από τα 25 μου έκανα εξωσωματικές κάθε 3 μήνες - Χάλασε ο πρώτος γάμος μου - Πως υιοθέτησε τελικά τον γιό της

«Δεν θυμάμαι πόσες εξωσωματικές έχω κάνει»...
 

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η Κατερίνα Μάρκου, που μίλησε για τον δύσκολο αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια για να αποκτήσει παιδί, κάνοντας δεκάδες εξωσωματικές.

Η Κατερίνα Μάρκου δε δίστασε να παραδεχτεί πως μετάνιωσε που δεν κατέφυγε στην υιοθεσία αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα Μελέτη στον Alpha», η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Αρχικά, ήμουν πολύ τυχερή στη ζωή μου, τα πράγματα μού πήγαιναν πάρα πολύ καλά. Ήμουν 22 ετών όταν κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο να μείνω έγκυος. Ήμουν ψύχραιμη και μετά μπήκαμε σε έναν φαύλο κύκλο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τωρα που σιγα, σιγά αδειάζουν οι παραλίες εμείς εχουμε λίγο καλοκαίρι ακόμη!!! #summer2019 #greece?? #holidays #myboy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κατερίνα Μάρκου (@katerina.markou_) στις

 

Πιστεύεις ότι θα πετύχει, πιστεύεις στον εαυτό σου, στον γιατρό σου, και όταν δεν συμβαίνει, είναι μια ματαίωση. Λες στον εαυτό σου ότι «δεν πειράζει» και συνεχίζεις να κάνεις εξωσωματικές μέχρι να αποκτήσεις παιδί. Έκανα εξωσωματική κάθε τρεις μήνεςΔεν θυμάμαι πόσες έχω κάνει συνολικά. Είχα εμμονή να κάνω παιδί και έκανα συνέχεια εξωσωματικές. 

 

 

Έπεφτα σε βαθιά θλίψη όταν η απάντηση ήταν αρνητική. Έκλεινα τα παντζούρια του σπιτιού μου και βυθιζόμουν στο σκοτάδι της ψυχής μου. Όσο σφίγγει το χρονικό περιθώριο της ηλικίας τόσο χάνουμε το μέτρο των εξωσωματικών.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλοκαίρι, ξενοιασιά!!! #samer #mybaby #happy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κατερίνα Μάρκου (@katerina.markou_) στις

 

Η Κατερίνα Μάρκου αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο:

«Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν υπάρχει πρωτόκολλο ασθενούς να ξέρουμε μια γυναίκα σε πόσο αριθμό εξωσωματικών έχει φτάσει. Πιστεύω ακράδαντα ότι εγώ και άλλες γυναίκες που έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία των εξωσωματικών, στην πορεία θα το βρούμε μπροστά μας.

 

 

Έχουμε πάρει τόσες πολλές ορμόνες που σίγουρα τα επόμενα χρόνια κάποια αρρώστια θα μας χτυπήσει την πόρτα. Εκεί, λοιπόν η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες, είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος γιατί η Πολιτεία θα αναγκαστεί να ξοδέψει χρήματα για τα νοσήλειά μας, όταν θα έχουμε κάτι αργότερα»

 

 

Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν υπάρχει πρωτόκολλο ασθενούς. Πιστεύω ότι εγώ και άλλες γυναίκες που έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία των εξωσωματικών, στην πορεία θα το βρούμε μπροστά μας.

Η πιο σκληρή στιγμή της ζωή της ήταν όταν έμεινε έγκυος για πρώτη φορά χωρίς εξωσωματική αλλά η εγκυμοσύνη της κράτησε μόλις τρεις μήνες. Όπως η ίδια έχει πει σε συνεντεύξεις της ακόμη πηγαίνει στην εκκλησία και ανάβει ένα κεράκι για την ψυχή αυτού του παιδιού που δεν κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ