Όταν η Μαρίνα Βερνίκου συνάντησε την Αικατερίνη της Σερβίας - Την Αθηναία Πριγκίπισσα με την έντονη φιλανθρωπική δράση (φώτο)

Η καταξιωμένη φωτογράφος φιλοξενούμενη στο παλάτι του Βελιγραδίου

Η Μαρίνα Βερνίκου δεν "έχει ησυχία". Αεικίνητη και δραστήρια η καταξιωμένη φωτογράφος δεν σταματά να ταξιδεύει και να αποθανατίζει με το φακό της συναρπαστικά στιμγιότυπα.

Μετά το ταξίδι που έκανε στην Αφρική με την κουμπάρα της Χριστίνα Μπόμπα, επισκέφτηκε για λίγες μέρες το Βελιγράδι με την οικογένεια της.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Down the steps of history

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina Vernicos Collection (@marinavernicos) στις

 

Εκεί την φιλοξένησαν στο παλάτι της Σερβίας η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας και ο σύζυγος της,  Αλέξανδρος Καραγεώργεβιτς της Γιουγκοσλαβίας. Η Μαρίνα Βερνίκου πόζαρε χαμογελαστή στο παλάτι αλλά και με την πριγκίπισσα Αικατερίνη και ανέβασε τις φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Around the palace with HRH Crown Princess Katherine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marina Vernicos Collection (@marinavernicos) στις

 

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας γεννήθηκε στην Αθήνα  και είναι η μία από τις δύο κόρες της Άννας και του Ρόμπερτ Μπατή. Αδελφή της είναι η Μπέτι Ρουμελιώτη. Η Κατερίνα τελείωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της στην Αθήνα και τη Λωζάνη. Αργότερα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ στο Κολοράντο και του Ντάλας στο Τέξας, στον τομέα των επιχειρήσεων. Μόλις αποφοίτησε ξεκίνησε να εργάζεται στο αντικείμενο της, εκεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1984, γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, Αλέξανδρο της Γιουγκοσλαβίας, με τον οποίον παντρεύτηκε το 1985, λαμβάνοντας και τον τίτλο της Πριγκίπισσας.

Αρχικά, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Λονδίνο στις 20 Σεπτεμβρίου και στις 21 του ίδιου μήνα με θρησκευτικό γάμο, στην Ορθόδοξη Σερβική Εκκλησία του Αγίου Σάββα, στο Νότινγκ Χιλ. Κουμπάρος τους ήταν ο Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας, ενώ μάρτυρας ήταν ο Τομισλάβ της Γιουγκοσλαβίας.

 Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, έχει αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο της στις φιλανθρωπίες. Το 2001, ίδρυσε τον φιλανθρωπικό οργανισμό Foundation of Her Royal Highness Crown Princess Katherine, στο Βελιγράδι. Το φιλανθρωπικό της έργο συνεχίστηκε στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλάει αγγλικά, ελληνικά και γαλλικά, καθώς επίσης και σερβικά και λίγα ισπανικά. Έχει λάβει τιμές από διαφορετικές χώρες παγκοσμίως όπως από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ