Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή (φωτό&βίντεο)

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους... 

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας και η αστυνομία αναζητεί έναν ύποπτο, όπως ανέφερε στο Twitter.

«Έχουμε ανάπτυξη [αστυνομικών] στη Χάλε», ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter. «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες. Ο δράστης διαφεύγει. Παρακαλούμε μείνετε στα σπίτια σας ή αναζητείστε άλλον ασφαλή τόπο».

 

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild ανέφερε στον ιστότοπό της πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μπροστά από μια συναγωγή σύμφωνα με το ΑΠΕ.

H στιγμή που ο δράστης ανοίγει πυρ

Βίντεο που δημοσίευσε το γερμανικό δίκτυο MDR καταγράφει τη στιγμή που ο δράστης κατεβαίνει από ένα αυτοκίνητο VW και ταμπουρωμένος πίσω του ανοίγει πυρ.

 

 

 

 

Ο οπλισμένος δράστης ή οι δράστες -πιθανώς δύο, που φέρονται να φορούν στολές παραλλαγής- διέφυγαν με αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς τη Λειψία, όπως πιστεύεται, ενώ φέρονται να έριξαν και χειροβομβίδα στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης

Συνελήφθη ένας ύποπτος

Πριν από λίγο η αστυνομία ανακοίνωση τη σύλληψη ενός υπόπτου, αλλά καλεί τον πληθυσμό να παραμένει σε επιφυλακή, καθώς θεωρεί ότι οι δράστες είναι περισσότεροι. Σύμφωνα με το Spiegel οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και μετά την επίθεση χωρίστηκαν. Ο ένας εξ’ αυτών διέφυγε με ταξί, αλλά τον συνέλαβε η αστυνομία σε αυτοκινητόδρομο, ενώ οι Αρχές αναζητούν τον δεύτερο. Στο μεταξύ έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας έξω από τη συναγωγή της Δρέσδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ