Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ιστορία πίσω από το μονόπετρο αρραβώνων της – To αγαπημένο της κόσμημα (φωτό)

Η ιστορία του αγαπημένου κοσμήματος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ  διαθέτει μία αμύθητη συλλογή κοσμημάτων τα οποία και φορά στις επίσημες εκδηλώσεις.

Υπάρχει ένα όμως που μπορούμε να πούμε πως είναι το αγαπημένο της, αφού για επτά περίπου δεκαετίες δεν έχει βγει από το δάχτυλό της. Πρόκειται για ένα δαχτυλίδι με διαμάντι 3 καρατίων που πλαισιώνεται σε κάθε πλευρά από τέσσερα μικρότερα διαμάντια. Το δαχτυλίδι του αρραβώνα της.

AP Photo/Martin Cleaver

AP Photo/Martin Cleaver

Ο μύθος λέει ότι ο Τσάρος Νικόλαος Β' και η Τσαρίνα Αλεξάνδρα της Ρωσίας έδωσαν μια μεγάλη τιάρα με διαμάντια στην πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας. Αρκετά χρόνια αργότερα, εκείνη την έδωσε στον μοναδικό της γιο, τον Φίλιππο, για να φτιάξει το δαχτυλίδι για την μελλοντική αρραβωνιαστικιά του, την μετέπειτα βασίλισα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας σχεδίασε το δαχτυλίδι αρραβώνων με διαμάντια και το έδεσε με πλατίνα. Η βασίλισσα εξακολουθεί να φοράει αυτό το δαχτυλίδι κάθε μέρα, σε συνδυασμό με τη χρυσή γαμήλια βέρα της.

AP Photo

 

 

AP Photo

Το δαχτυλίδι, πέρα από ένα πολύ όμορφο κόσμημα με συμβολική αξία για εκείνη, είναι κι ένα μέσο προειδοποίησης τονίζει το ladylike.

Λέγεται ότι το χρησιμοποιεί και για να στείλει μηνύματα στους υπαλλήλους της: Όταν ξεκινά να το στριφογυρίζει στο δάχτυλό της σημαίνει ότι είναι έτοιμη να φύγει από την εκδήλωση στην οποία παρευρίσκεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ