Ξύπνησε & μίλησε με τους γιατρούς του ο Πέτρος Τατσόπουλος - Το ευχαριστώ της οικογένειας του (βίντεο)

"Τέτοια περιστατικά  συνήθως πεθαίνουν- Τον άνοιξα ξύπνιο", τόνισε ο γιατρός του

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την υγεία του Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος μετά από αδιαθεσία on air, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου εκεί διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε δύσκολο, πολύωρο χειρουργείο.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε  μετά την διαρκείας 5 ωρών καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Ιπποκράτειο, ενώ κρίσιμα παραμένουν τα επόμενα 24ωρα για την υγεία του.

Ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής είναι αιμοδυναμικά σταθερός και η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο.

Μίλησε με τους γιατρούς του

 Ο Πέτρος Τατσόπουλος το βράδυ της Τετάρτης κατάφερε να επικοινωνήσει με τους γιατρούς της Μονάδας Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Όταν ξύπνησε κατόρθωσαν να συνομιλήσουν μαζί του. Τον υπέβαλλαν επίσης με επιτυχία σε σειρά νευρολογικών τεστ για να αξιολογήσουν την εγκεφαλική λειτουργία του.

Ο συγγραφέας μπαίνει στο δεύτερο εικοσιτετράωρο μετά την δύσκολη επέμβαση και οι γιατροί εκφράζουν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την έκβαση της υγείας του.

Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν

Για τα πρώτα λεπτά της άφιξης του Πέτρου Τατσόπουλου στο Ιπποκράτειο, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στο πλατό τηλεοπτικής εκπομπής, αλλά και για την κατάστασή του σήμερα μίλησε ο γιατρός που τον χειρούργησε, Δημήτρης Λυμπεριάδης.

«Είναι σταθερή αυτή τη στιγμή η κατάστασή του. Νοσηλεύεται στην εντατική, σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε», δήλωσε ο κ. Λυμπεριάδης για τον συγγραφέα.

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε σπάσει η αορτή του κι είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά.

Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό (σ.σ δηλαδή ξύπνιο). Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε.

Το ευχαριστώ της οικογένειας

Η οικογένεια του Πέτρου Τατσόπουλου, μέσω του φίλου του Απόστολου Δοξιάδη, στέλνει το δικό της ευχαριστώ.

«ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Oι αγαπημένοι του Petros Tatsopoulos, η γυναίκα, τα παιδιά, η οικογένεια και οι φίλοι του θέλουν να εκφράσουν την απέραντη ευγνωμοσύνη του στους σωτήρες του, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Εντελώς ιδίαιτερα στον κ. Δημήτρη Λυμπεριάδη, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής ομάδας, τον συνεργάτη του καρδιοχειρουργό κ. Νίκο Κούμαλλο, τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Λάτσιο, και όλους τους αφανείς ήρωες του χειρουργείου και της καρδιοχειρουργικής μονάδας εντατικής θεραπείας», αναφέρει το μήνυμα της οικογένειας.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ