Φρίκη στη Σκωτία: Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο άντρας που αγόραζε γάτες & άλλα ζώα για να τα σκοτώνουν τα σκυλιά του (φώτο)

Φρικιαστική ιστορία κακοποίησης ζώων

Μια φρικιαστική ιστορία κακοποίησης ζώων είδε το φως της δημοσιότητας. Ένας άνδρας που αγόρασε γάτες για να τις χρησιμοποιήσει ως ζωντανό δόλωμα για τα σκυλιά του, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών. 

Οι Σκωτσέζοι επιθεωρητές της SPCA που έψαξαν στο σπίτι του Mark Cuthbert στο Ayrshire στη Σκωτία βρήκαν φωτογραφίες και βίντεο με νεκρές γάτες, ασβούς και αλεπούδες. 

Πιστεύεται ότι ο άνδρας αγόρασε τις γάτες online από πωλητές που πίστευαν ότι τα ζώα πήγαιναν σε ασφαλές σπίτι. Εξοπλισμός που υποδεικνύει πως τα σκυλιά συμμετείχαν σε κυνομαχίες, βρέθηκε επίσης στο σπίτι του  στο Ayr. 

Ο Cuthbert, 42 ετών, καταδικάστηκε από το δικαστήριο του  Ayr.  αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για τη διατήρηση τριών σκύλων για τις κυνομαχίες και πως προμηθευόταν ζωντανές γάτες που τις χρησιμοποιούσε για να εκπαιδεύει τα σκυλιά του στη μάχη.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης των 10 μηνών, του απαγορεύθηκε η διατήρηση ζώων για 10 χρόνια. 

Οι Σκωτσέζοι επιθεωρητές της SPCA έψαξαν με ένταλμα το σπίτι του Cuthbert, στις 16 Μαρτίου του περασμένου έτους . Εκεί βρήκαν δύο ενήλικα Patterdale Terriers και ένα κουτάβι της ίδιας ράτσας.

Ένας κτηνίατρος εντόπισε πως τα μεγαλύτερα σκυλιά, που ονομάζονται Digger και Billy, είχαν πολλαπλούς τραυματισμούς, μερικοί από αυτούς πρόσφατοι, που έδειχναν να έχουν προκληθεί από κυνομαχίες, αναφέρει το BBC.

Ο Digger και το κουτάβι επανεντάχθηκαν, αλλά ο Billy ήταν τόσο επιθετικός που έπρεπε να του γίνει ευθανασία.

 

Το τηλέφωνο του Cuthbert κατασχέθηκε και βρέθηκαν εικόνες και βίντεο με τα σκυλιά του να σκοτώνουν γάτες και έναν αρουραίο. Υπήρχαν επίσης εικόνες των σκύλων του με νεκρούς  ασβούς και αλεπούδες. Οι ερευνητές που κατέθεσαν στη δίκη, ανέφεραν πως τα βίντεο ήταν φρικτά και πως τα ζώα είχαν βρει βασανιστικό θάνατο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ