Ήρθα για ένα καφέ - Βεβαίως, θα σας κοστίσει 800€ το φλιτζάνι - Κατάστημα στην Ιαπωνία σερβίρει καφέ 22 χρονών!

Το ακριβότερο φλιτζάνι καφέ στον κόσμο, που το πληρώνεις 800 ευρώ!

Αποτελεί ίσως το ακριβότερο φλιτζάνι καφέ στον κόσμο, αφού το πληρώνει κανείς 800 ευρώ! Το Münch, ένα μικρό καφενείο στην Οσάκα της Ιαπωνίας, που προσφέρει ένα φλιτζάνι καφέ 22 ετών!

Βέβαια για να το απολαύσει ο επισκέπτης του καφενείου, θα πρέπει να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο, που ανέρχεται στα 914 δολάρια ή περίπου τα οκτακόσια ευρώ. Η ιστορία του ακριβότερου καφέ χρονολογείται πριν από αρκετές δεκαετίες και μάλιστα συνέβη… κατά λάθος!

Ο Kanji Tanaka, ιδιοκτήτης και μοναδικός υπάλληλος του The Münch, χρησιμοποιούσε ένα τύπο παγωμένου καφέ που διατηρούσε στο ψυγείο του καφενείου, για να εξυπηρετεί τους πελάτες του. Κάποια στιγμή ανακάλυψε πως είχε αφήσει ξεχασμένη στο ψυγείο μία ποσότητα καφέ και μιας και δεν μπορούσε να την προσφέρει στους πελάτες του, αποφάσισε να την δοκιμάσει ο ίδιος.

Ανθρώπινο λάθος ή επιτυχημένη τεχνική;

Προς μεγάλη του έκπληξη ο καφές ήταν ακόμα πιο γευστικός από αυτόν που διατηρούσε για λίγες ημέρες στο ψυγείο!

Με αφορμή αυτό το μικρό λάθος, ο Kanji Tanaka ξεκίνησε να προσφέρει στους πελάτες του καφέ που διατηρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο ενώ σήμερα έχει εξελίξει πολύ τη εν λόγω εν τεχνική αλλά και τις ποσότητες που διατηρεί.

Σήμερα φυλάσσει μεγάλες ποσότητες καφέ σε δρύινα βαρέλια και χρονολογείται μέχρι και 22 χρόνια πίσω!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ