Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει 5 «διακοσμητικές αμαρτίες» που κάνουν το σπίτι μας να δείχνει μικρότερο

Σας έχουμε πει πολλές φορές πως ακόμα και το πιο μικρό σπίτι ή διαμέρισμα μπορεί να δείξει πολύ μεγαλύτερο με κάποια tricks.

Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε και δεν καταφέρνετε να «μεγαλώσετε» τον χώρο σας.

Μικρά χαλιά

Μπορεί να είναι πολύ βολικά και να είναι εύκολα στη μεταφορά αλλά αν το χαλί σας είναι πολύ μικρό αυτό κάνει τον χώρο σας να δείχνει εξίσου μικρός.

Η λύση είναι τα μεγαλύτερα χαλιά που καλύπτουν μεγάλο μέρος του δωματίου. Τα μεγάλα χαλιά ξεγελάνε το μάτι και κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος.

Μια πηγή φωτός

Ένα από τα λάθη που κάνετε είναι ότι έχετε μόνο μια πηγή φωτός στον χώρο σας. Έτσι αυτός φωτίζεται μόνο από μια μεριά.

Η λύση βρίσκεται στις πολλές πηγές φωτός. Βάλτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό σε μια γωνιά και ένα επιτραπέζιο σε μια άλλη και ανάβετέ τα όλα. Ο χώρος σας θα φανεί πολύ μεγαλύτερος.

Μικροσκοπικά έπιπλα

Το ότι έχετε μικρό σπίτι δεν σημαίνει πως πρέπει να έχετε και πολύ μικρά έπιπλα σε αυτό.

Η λύση βρίσκεται στην επιλογή επίπλων σε διάφορα μεγέθη έτσι ώστε να υπάρχει ένα μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον.

Κουρτίνες που κρέμονται από χαμηλά: Όταν η κουρτίνα σας ξεκινάει να κρέμεται ακριβώς πάνω από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτά σας αυτό κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο χαμηλοτάβανος.

Η λύση είναι να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας από πιο ψηλά, περίπου 15-20 εκατοστά πιο πάνω για να φαίνεται το δωμάτιο σας πιο ψηλό.

Σκουρόχρωμοι πίνακες

Ναι, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις με τον σκουρόχρωμο πίνακά σας αλλά σε έναν μικρό χώρο θα νιώθετε ότι αυτό το έργο τέχνης σας «πλακώνει», σύμφωνα με το Spiros Soulis.

Λύστε το πρόβλημα βάζοντας στον χώρο σας έναν ανοιχτόχρωμο πίνακα. Το λευκό στον τοίχο σε συνδυασμό με το φυσικό φως θα μεγαλώσει οπτικά τον χώρο σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ