Η ιστορία που συγκλόνισε τη Ρωσία - Έζησε 24 χρόνια κρυμμένος σε δάσος της Σιβηρίας - Νόμιζε ότι είχε σκοτώσει τη γυναίκα του (φώτο-βίντεο)

Όταν ανακάλυψε ότι η εξορία του ήταν περριτή ήταν αργά. Η γυναίκα του είχε πεθάνει και η κόρη του δεν θέλει να τον δει

Η ιστορία της ζώης του μοιάζει με σενάριο ταινίας κι όμως είναι η αληθινή ιστορία ενός άντρα που συγκλόνισε τη Ρωσία. Έζησε σαν ερημίτης μαζί με τις αρκούδες για 24 χρόνια , πιστεύοντας ότι σκότωσε τη γυναίκα του και το παιδί του. Πρόσφατα έχασε το πόδι του  από γάγγραινα.

Πάνω από δύο δεκαετίες πριν ο Nikolai Gromov, μεθυσμένος είχε έναν άγριο καυγά με τη γυναίκα του  Lyubov Petrovna και επιτέθηκε σε αυτή και στην εξάχρονη τότε κόρη τους Έλενα. Στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι . Όταν επέστρεψε βρήκε το σπίτι άδειο.

 Μητέρα και η κόρη είχαν πάει στο νοσοκομείο για θεραπεία και στη συνέχεια μετακόμισαν σε μια νέα διεύθυνση, αλλά ο Νικολάι πιστεύοντας ότι τις δολοφόνησε, προσπάθησε να διαφύγει.

Το έσκασε και κατέφυγε στην επικίνδυνη περιοχή τάιγκα της Σιβηρίας προσπαθώντας να επιβιώσει ανάμεσα σε λύκους, αρκούδες και τίγρεις.. Πίστευε ότι εκεί η αστυνομία δεν θα τον βρει ποτέ.

Τον Ιούνιο που πέρασε ο 72χρονος σήμερα Nikolai, τραυματίστηκε στο πόδι. Το τραύμα του μολύνθηκε και εξελίχθηκε σε γάγραινα. 

Το πόδι του έπρεπε να ακρωτηριασθεί και όταν οι γιατροί που τον ανέλαβαν συνειδητοποίησαν ότι ήταν άστεγος, έκαναν ενέργειες  ώστε να μπορέσει να πάρει βοήθεια και σύνταξη.

Η αστυνομία όταν ανακάλυψε ποιος ήταν τον συνέλαβε καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για την επίθεση εις βάρος της γυναίκας και της κόρης του, αλλά τον άφησαν τελικά ελεύθερο λόγω παραγραφής του αδικήματος.

(Image: CEN/@preshata)

Η Πέτροβνα δεν πρόλαβε να ξαναδεί τον άνδρα της, αφού πέθανε σε δυστύχημα σε μπανιέρα νωρίτερα φέτος. Η κόρη του Έλενα ζει πλέον με την οικογένειά της στο Νοβοκουζνέτσκ της Ρωσίας και δεν θέλει να έχει καμία επαφή με τον πατέρα της.

(Image: CEN)

Σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα της Ρωσίας η κόρη του είπε: «Γιατί τον χρειάζομαι; Όλα αυτά τα χρόνια δεν άκουσα ούτε μια λέξη από αυτόν· νόμιζα ότι δεν ήταν ζωντανός», αναφέρει η Mirror.

Η περιπετειώδης και θλιβερή ζωή του Nikolai Gromov

Ο Nikolay Nikolaevich (όπως  είναι το όνομά του) γεννήθηκε το 1946 στην περιοχή Καλίνινγκραντ.  Το 1970 απέκτησε έναν γιο με τη γυναίκα του, Πετρόβνα Λιουμπόφ και πέντε χρόνια αργότερα και μια κόρη. 

 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, υπηρετούσε ως φρουρός σε ένα αποικιακό χωριό στο Κεντρικό Τμήμα Διορθώσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Moskovsky komsomolet  είχε μια σύγκρουση με τους συναδέλφους του εκεί. Ως αποτέλεσμα, σκότωσε έναν άνθρωπο, αναφέρει το en.crimerussia.com

Ο Γκρόμοφ συνελήφθη  και τον έστειλαν σε μια φυλακή στην εξορία, όπου ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα. Οι δυο τους κατάφεραν να το σκάσουν σε μια εγκαταλελειμμένη καλύβα στο δάσος. Όμως οι σοβιετικές Αρχές τους ανακάλυψαν κι ο Γκρόμοφ καταδικάστηκε σε άλλα 12 χρόνια κάθειρξη.

Η φίλη του εξαφανίστηκε και ο γάμος του με την Πετρόβνα διαλύθηκε. Ο Γκρόμοφ γνώρισε κι ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα στο Ταϊσέτ της νοτιοανατολικής Σιβηρίας, αλλά εκείνη τον εγκατέλειψε λίγο μετά τη γέννηση της κόρης τους Έλενα.

Μη έχοντας που αλλού να πάει ο Γκρόμοφ γύρισε στην Πέτροβνα που τον δέχθηκε μαζί με την κόρη του.

την αρχή ζούσαν ευτυχισμένοι, αλλά σιγά σιγά ο Γκρόμοφ τό ’ριξε στο πιοτό κι άρχισε να γίνεται βίαιος.

Σ’ ένα ξέσπασμα οργής, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μεθυσμένος επιτέθηκε στη γυναίκα του και την εξάχρονη τότε Έλενα και μετά βγήκε σε κατάσταση αμόκ από το σπίτι για να βρει κι άλλο αλκοόλ.

Όταν συνήλθε επέστρεψε, αλλά το σπίτι ήταν άδειο κι ο Γκρόμοφ νόμισε ότι είχε σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του -που όπως αποδείχθηκε είχαν πάει στο νοσοκομείο- και τό ‘σκασε στο δάσος, χτίζοντας μια ξύλινη καλύβα σε περιοχή κοντά στο Ιρκούτσκ της Ρωσίας.



 

 

 

 



 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ