Ηγουμενίτσα: Πως ξέσπασε η φωτιά στο οχηματαγωγό Olympic Champion - Τι λένε οι επιβάτες (βίντεο)

Σώοι όλοι οι επιβάτες του πλοίου - Πέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά

Λαχτάρισαν  οι 538 επιβάτες του πλοίου «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Βενετία, όταν λίγο μετά την αναχώρησή του, πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το γκαράζ 4 του πλοίου.

Μια νταλίκα  ψυγείο, είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και δόθηκε εντολή το πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η αποβίβαση των 538 επιβατών του Champion Olympic στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και άρχισε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου.  Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν πέντε άτομα, δύο με εγκαύματα στα κάτω άκρα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ένα ακόμα στη μέση.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθαν οι τέσσερις από αυτούς ενώ ο ένας παραμένει για νοσηλεία.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Hellenic spirit καιCruise Europa.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο «Olympic Champion» η κινητοποίηση ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να αποβιβαστούν άμεσα οι 538 επιβάτες και τα 74 άτομα πλήρωμα, ενώ μετά από συντονισμένες προσπάθειες της πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε. Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης.

Μέσα στο πλοίο υπήρχαν 94 φορτηγά και 195 ΙΧ. Έντεκα φορτηγά υπέστησαν ζημιές, μικρές και μεγάλες ενώ ένα από αυτά παραμένει στο γκαράζ του πλοίου και πιθανολογείται ότι είναι αυτό από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στο συμβάν, ανέφερε μέσω του facebook ότι «όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα».

Την προανάκριση της υπόθεσης για την πυρκαγιά στο πλοίο έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

"Ευτυχώς δεν υπήρξε πανικός"

Για τις στιγμές αγωνίας  πάνω στο πλοίο μίλησαν στο δελτίο του ΣΚΑΪ τρεις επιβάτες.

Όπως περιγράφει μια κυρία, κατάφερε να κατέβει έγκαιρα από το πλοίο ενώ αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

«Το πλοίο είχε καπνό και ευτυχώς δεν μας έπιασε πανικός», δήλωσε η ίδια.

Μια δεύτερη επιβάτης είπε πως: «Μόλις πήγαμε να ξαπλώσουμε ήρθαν μυρωδιές στην καμπίνα και αμέσως σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά ακούσαμε και τον πλοίαρχο που είπε να βγούμε έξω».

Ακόμη ένας κύριος ανέφερε πως άκουσε την σειρήνα της φωτιά και είδε τον καπνό από το πλοίο.



 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ