Ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ & το κάλεσμα στους επενδυτές του think tank Council on Foreign Relations

«Υπερβήκαμε τον λαϊκισμό, τώρα στηρίζουμε τις επενδύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό..

 

Kάλεσμα στους Αμερικανούς επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συμμετοχή του στο πρόγευμα εργασίας του Council on Foreign Relations την Πέμπτη το πρωί στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάκτηση της οικονομικής εμπιστοσύνης και την εντυπωσιακή ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος που ευνοούν τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην "ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση που έγινε για τη νέα εποχή που άρχισε στην Ελλάδα μετά την 7η Ιουλίου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπερβήκαμε τον λαϊκισμό, τώρα στηρίζουμε τις επενδύσεις".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός "δέχθηκε αρκετά ερωτήματα για το πρόβλημα του λαϊκισμού και συγκεκριμένα για το πως κατάφερε ο ίδιος και το κόμμα του να επικρατήσουν στις τελευταίες εκλογές".

Στις απαντήσεις του ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη της απευθείας και ειλικρινούς επαφής με τους πολίτες μέσα από συγκεκριμένες δεσμεύσεις που υλοποιούνται άμεσα. Σαν παράδειγμα έφερε την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία τάξη και τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους που αμείβονται με καθεστώς ημιαπασχόλησης αλλά εργάζονται με πλήρες ωράριο.

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και το "ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στην εμβληματική επένδυση του «Ελληνικού», το πρόβλημα ήταν η απουσία πολιτικής βούλησης και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η νέα κυβέρνηση για να άρει όλα τα εμπόδια που παρέμεναν".

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, τέλος, για το πρόβλημα του brain drain και το πως θα μπορούσε να αντιστραφεί η τάση των προηγούμενων ετών κι απάντησε ότι για να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης χρειάζεται να εκπληρωθούν τρεις προϋποθέσεις: Πρώτον να υπάρξουν νέες δουλειές, δεύτερον, να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και, τρίτον, να πειστούν όλοι ότι υπάρχει μακροπρόθεσμα καλύτερη προοπτική στην πατρίδα μας.

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους επενδυτές από το Council on Foreign Relations

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους Αμερικανούς επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, την ανάκτηση της οικονομικής εμπιστοσύνης και την εντυπωσιακή ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος.

Ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεμπλοκάρισμα με το μεγάλων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στην εμβληματική επένδυση του «Ελληνικού», το πρόβλημα ήταν η απουσία πολιτικής βούλησης σημειώνοντας τις ενέργειες που έκανε η νέα κυβέρνηση για να άρει όλα τα εμπόδια που παρέμεναν.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, τέλος, για το πρόβλημα του brain brain και το πως θα μπορούσε να αντιστραφεί η τάση των προηγούμενων ετών. Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι για να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης χρειάζεται να εκπληρωθούν τρεις προϋποθέσεις:

Πρώτον να υπάρξουν νέες δουλειές, δεύτερον, να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και, τρίτον, να πειστούν όλοι ότι υπάρχει μακροπρόθεσμα καλύτερη προοπτική στην πατρίδα μας.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ