Κοντό καρέ: Δείτε σε ποιες ταιριάζει και ποιες πρέπει να το υιοθετήσετε - Ιδέες για χτενίσματα με στυλ

Υπέροχες ιδέες ανανέωσης! 

Το κοντό καρέ είναι ένα διαχρονικό και πολύ δημοφιλές κούρεμα που παραμένει στην μόδα εδώ και δεκαετίες! Το ευέλικτο αυτό κόψιμο με τις πολλές διαφορετικές εκδοχές είναι ιδανικό για κάθε ηλικία και κάθε τύπο μαλλιών.

Αν λοιπόν ψάχνετε για μια ανανέωση στην εμφάνιση σας και σκέφτεστε να επισκεφτείτε το κομμωτήριο, γιατί να μην κάνετε ένα κομψό και μοντέρνο bob; Η Kim Kardashian, η Gigi Hadid και η Kylie Jenner είναι μόνο μερικές από τις διάσημες που το τόλμησαν και εντυπωσίασαν με τη νέα τους κουπ.

Σε ποιες ταιριάζουν τα κοντά καρέ μαλλιά;

Το κοντό καρέ κούρεμα ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, ασχέτως με το σχήμα του προσώπου της. Κι αυτό συμβαίνει διότι το συγκεκριμένο κόψιμο μαλλιών έχει πολλές εκδοχές. Υπάρχει το ίσιο ή φιλαριστό καρέ, καθώς και ο συνδυασμός με φράντζα ή αφέλειες. Ας δούμε αναλυτικά ποιο πηγαίνει σε κάθε γυναίκα.

Οβάλ πρόσωπο: Οι ειδικοί το θεωρούν το απόλυτο σχήμα προσώπου. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που του ταιριάζουν όλα τα γυναικεία κουρέματα, μεταξύ αυτών και το κοντό καρέ. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το μπομπ που θα κάνετε να επιμηκύνει το οβάλ σχήμα και όχι να το κάνει πιο κοντό και στρογγυλό.

Στρογγυλό πρόσωπο: Προτιμήστε ένα μήκος λίγο πιο κάτω από το πηγούνι για να αποφύγετε το πρόσωπο σας να δείχνει ακόμη πιο κυκλικό. Το πολύ κοντό καρέ, αλλά και αυτό που φτάνει μέχρι το σαγόνι τείνει να τονίζει το στρογγυλό σχήμα. Επομένως, δοκιμάστε ένα κούρεμα λίγο πιο μακρύ από το τελείωμα του προσώπου σας. Ιδανική επιλογή είναι το A-line bob, αυτό δηλαδή που είναι πιο κοντό πίσω και πιο μακρύ μπροστά. Αν μάλιστα τα χτενίσετε με λίγο όγκο, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο μαγευτικό και το πρόσωπο θα δείχνει λεπτότερο. Αντίθετα, ο συνδυασμός του καρέ με αφέλειες και χωρίστρα στη μέση παχαίνει. Προτιμήστε λοιπόν μια πλάγια φράντζα.

Τετράγωνο πρόσωπο: Το ιδανικό καρέ μαλλί είναι αυτό που απαλύνει τις έντονες γωνίες. Επομένως, πείτε όχι στις τετράγωνες αφέλειες και προτιμήστε μια πλάγια χωρίστρα με ή χωρίς φράντζα. Η επιλογή ενός ασύμμετρου καρέ κουρέματος με πιο μακριά μαλλιά μπροστά που σιγά σιγά κονταίνουν προς τα πίσω είναι τέλεια. Έτσι, θα πετύχετε την επιθυμητή επιμήκυνση του τετράγωνου προσώπου.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Λόγω της έντονης γωνίας στο πηγούνι, το καταλληλότερο καρέ κούρεμα γι’ αυτό το πρόσωπο είναι το μακρύ, δηλαδή το lob. Αν παρόλ’ αυτά θελήσετε να κάνετε ένα πιο κοντό κόψιμο, προτιμήστε το ενιαίο μήκος στο ύψος του πηγουνιού. Μάλιστα προσθέτοντας φιλάρισμα και δίνοντας τους ένα ανάλαφρο φορμάρισμα, μπορείτε να τα κάνετε να δείχνουν εκθαμβωτικά.

Μακρόστενο πρόσωπο: Τα καρέ μαλλιά που θα επιλέξετε πρέπει να δίνουν πλάτος στο πρόσωπο χωρίς να το επιμηκύνουν. Επομένως, ένα blunt bob κούρεμα μέχρι το σαγόνι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Συνδυάζοντας το ίσιο αυτό κλασσικό καρέ με αφέλειες, μπορείτε να κρύψετε το μέτωπο, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει ακόμη πιο κοντό.

Τα βασικά γυναικεία κοντά καρέ κουρέματα

Το καρέ κούρεμα έχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών εκδοχών τόσο στο μήκος του, όσο και στο στυλ κοψίματος των μαλλιών. Κάθε στυλ έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε συγκεκριμένα σχήματα προσώπου, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία και απαλύνοντας τις μικροατέλειες.

Ρίξτε μια ματιά στις βασικές εκδοχές για κοντά καρέ μαλλιά και ανακαλύψτε το ιδανικό για εσάς κομψό, μοντέρνο και εντυπωσιακό γυναικείο κούρεμα που έχει γίνει must τα τελευταία χρόνια.

Πολύ κοντό καρέ

Κοντό καρέ (1)

Πρόκειται για ένα αρκετά κοντό κόψιμο μαλλιών που όμως δεν είναι pixie, αλλά ούτε και κλασσικό καρέ. Αποτελεί μια μεταβατική φάση ανάμεσα στο αγορίστικο γυναικείο κούρεμα και το κομψό κοντό μαλλί.

Το πολύ κοντό αυτό καρέ μπορεί να χτενιστεί με πολλούς τρόπους. Δείχνει εξίσου εντυπωσιακό με ίσια, όσο και με σπαστά ή σγουρά μαλλιά. Τολμήστε το λοιπόν κι εσείς κάνοντας μια αλλαγή στα μαλλιά σας για την οποία θα μιλάνε όλοι. Αρκεί βέβαια το κόψιμο αυτό να κολακεύει το πρόσωπο σας.

Κλασσικό ίσιο κοντό καρέ (blunt bob)

Κοντό καρέ (2)

Η διαχρονική και χαρακτηριστική εκδοχή του καρέ στα μαλλιά δεν είναι άλλη από το blunt bob. Μιλάμε για το ίσιο στο τελείωμα κούρεμα που φτάνει περίπου στο ύψος του πηγουνιού και έχει ενιαίο μήκος.

Αυτό το κλασσικό κόψιμο των μαλλιών είναι πολύ ευέλικτο και δίνει την δυνατότητα να παίξετε με το hairstyling. Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε χωρίστρα και να δείχνει εξίσου ωραίο. Επίσης, είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών, αφού φαίνεται όμορφο με ίσια, αλλά και με σπαστά ή σγουρά.

Μάλιστα το συγκεκριμένο καρέ μαλλί είναι ιδανικό για γυναίκες με λεπτή τρίχα που θέλουν να έχουν μια εντυπωσιακή και με όγκο κουπ. Απλά θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως για να διατηρηθεί η φόρμα του θα πρέπει να κουρεύεστε περίπου κάθε 6-8 εβδομάδες.

Φιλαριστό κοντό καρέ κούρεμα (shaggy bob)

Κοντό καρέ (3)

Το φιλάρισμα σε ένα bob κούρεμα μπορεί να δώσει μια πιο ανάλαφρη και νεανική όψη. Μάλιστα οι διακυμάνσεις αυτές στο μήκος της τρίχας, δημιουργούν πολλά επίπεδα και μύτες στο χτένισμα, απαλύνοντας και κολακεύοντας ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου.

Κοντό καρέ με μύτες

Κοντό καρέ (4)

Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια, σκεφτείτε την εκδοχή ενός bob καρέ κουρέματος με μύτες. Η λεπτομέρεια αυτή στο στυλ των κοντών μαλλιών προσθέτει μια ανάλαφρη όψη στην μοντέρνα εμφάνιση σας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μύτες βοηθούν στην δημιουργία όμορφης κίνησης και όγκου στο χτένισμα, ακόμη κι αν χτενιστεί με μπούκλες.

Σε γραμμή άλφα (A-line bob)

Κοντό καρέ (5)

Το διαχρονικό αυτό κοντό καρέ κούρεμα είναι πιο μακρύ μπροστά απ’ ότι πίσω και αποτελεί μια άκρως νεανική πρόταση. Πέρα από τον όρο A-line, ενδέχεται να το έχετε ακούσει και ως inverted ή graduated bob.

Πρόκειται για ένα κόψιμο που δίνει κίνηση στα μαλλιά και χαρακτηρίζεται από την διαφορά στο μήκος των πίσω και των μπροστινών μαλλιών που φαίνεται υπέροχα από το πλάι. Συνήθως η γωνία αυτή ξεκινάει στο σβέρκο και καταλήγει στο πηγούνι ή τους ώμους. Αν μάλιστα προσθέσετε και μερικές μύτες πιο κοντές στο πίσω μέρος και πιο μακριές μπροστά, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο μοντέρνο και μαγευτικό.

Ασύμμετρο κοντό καρέ (Asymmetric bob)

Κοντό καρέ (6)

Όταν τα μαλλιά κόβονται σε ένα κοντό καρέ με τη μια πλευρά να είναι πιο μακριά από την άλλη, τότε έχουμε το ασύμμετρο bob. Το κούρεμα αυτό δείχνει όμορφο και με ίσια, αλλά και με σγουρά ή σπαστά μαλλιά.

Λόγω του ιδιαίτερου κοψίματος του, αυτό το κοντό κούρεμα ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα πρόσωπα και είναι πολύ κομψό και νεανικό.

Κοντό καρέ κούρεμα με αφέλειες ή φράντζα

Κοντό καρέ (7)

Αν θέλετε να απογειώσετε το καρέ μαλλί σας, κάντε φράντζα ή αφέλειες. Αυτή η μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια θα μεταμορφώσει πλήρως το κούρεμα σας και θα σας κάνει εντυπωσιακή.

Κοντό καρέ (8)

Γαλλικό κοντό καρέ μαλλί

Κοντό καρέ (9)

Αν σκέφτεστε τι το ιδιαίτερο έχει το γαλλικό κοντό καρέ, τότε θα πρέπει να ξέρετε πως είναι το στυλ που ταιριάζει απόλυτα στη γαλλική φινέτσα.

Πιο συγκεκριμένα, το μπομπ αυτό καρέ συνδυάζει το επιμελώς ατημέλητο look και τις αφέλειες. Αν λοιπόν ανήκετε στις γυναίκες που λατρεύουν το παριζιάνικο ή μπόχο στυλ, είτε απλά δεν θέλουν να ασχολούνται συνεχώς με το φορμάρισμα των μαλλιών τους, το γαλλικό κοντό καρέ είναι το πλέον κατάλληλο για εσάς.

Προτάσεις με εντυπωσιακά χτενίσματα για κοντά καρέ μαλλιά

Σε περίπτωση που επιλέξετε ένα bob κούρεμα δεν σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε πάντα το ίδιο χτένισμα. Ακόμη και το πιο κοντό μαλλί, μπορεί να πιαστεί ψηλά και να μεταμορφωθεί πλήρως.

Πέρα λοιπόν από το κλασσικό ίσιο με όγκο καρέ και την επιλογή των σγουρών ή σπαστών μαλλιών, υπάρχουν πολλά χτενίσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Κοντό καρέ (12)

Κοντό καρέ (10)

Κοντό καρέ (11)

Η πιο απλή πρόταση είναι τα αξεσουάρ μαλλιών που προσθέτουν λάμψη σε ένα χτένισμα με καρέ μαλλιά χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Άλλωστε φέτος τα κοκκαλάκια με στρας, πέτρες και πέρλες είναι στα hair accessories trends σύμφωνα με το beautetinkyriaki

Κοντό καρέ (18)

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα κομψό slicked back hairstyle. Πρόκειται για ένα πιάσιμο κατάλληλο ακόμη και για βραδινές ή επίσημες εμφανίσεις, το οποίο γίνεται με οποιοδήποτε μήκος μαλλιών, ακόμη και με ένα bob κούρεμα.

Κοντό καρέ (16)

Για τα πιο casual look σας, ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελούν και τα επιμελώς ατημέλητα μισά μαλλιά πάνω μισά κάτω. Εναλλακτικά, αν σας αρέσουν οι πιο girly και παιχνιδιάρικες εκδοχές, δοκιμάστε τα space buns ή τα boxer braids.

Κοντό καρέ (21)

Κοντό καρέ (20)

Κοντό καρέ (17)

Τέλος, παίζοντας με τις πλεξούδες και τους κότσους μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά ακόμη εντυπωσιακά χτενίσματα για κοντά καρέ μαλλιά. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ένα μικρό δείγμα των επιλογών που έχετε.

Κοντό καρέ (13)

Κοντό καρέ (15)

Κοντό καρέ (14)

Κοντό καρέ (19)

Κοντό καρέ (22)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ