Μητσοτάκης: Από τον Τραμπ, στους Αμερικανούς CEOs στην Goldman Sachs

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν! 

Οι επαφές που έχει ξεκινήσει να κάνει από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη είναι πολλές και υψηλόβαθμες.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, σήμερα θα δει για πρώτη φορά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο θα συζητήσουν εκτενώς για την ελληνοαμερικανική συνεργασία, αλλά και για την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Μάλιστα, ο κ. Τραμπ επέλεξε να κάνει ελάχιστες διμερείς επαφές και σε αυτές δεν συμπεριέλαβε τον Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη βούληση του Τούρκου προέδρου.

Ακόμα, τα σημερινά ραντεβού του περιλαμβάνουν τον Ζόραν Ζάεφ, αλλά και τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, με τον οποίο θα συζητήσουν την προοπτική στενότερης διμερούς και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν θα περιοριστεί στις πολιτικές επαφές, μιας και μετά τον CEO της JP Morgan, Τζειμι Ντάιμον που συνάντησε χθες, σήμερα θα έχει μια σημαντική επαφή στην έδρα της Goldman Sachs. Εκεί, ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας, Ντέιβιντ Σόλομον, έχει κανονίσει μια συνάντηση για τον πρωθυπουργό μεCEOs κορυφαίων Αμερικανικών εταιρειών όπως τονίζει το δημοσίευμα του dailypost

Σε αυτό θα συμμετάσχουν περίπου 40 κορυφαία στελέχη του Αμερικανικού επιχειρείν, στους οποίους ο πρωθυπουργός θα περιγράψει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του και θα απευθύνει προσκλητήριο έλευσης στη χώρα μας, προκειμένου να «ποντάρουν» στην αναπτυξιακή δυναμική της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ