H Σοφία Λόρεν έγινε 85 ετών - Τα μυστικά ομορφιάς της πιο συναρπαστικής Ιταλίδας ντίβας (φώτο)

Πως θα αντιγράψετε το στυλ της Ιταλίδας σταρ που είναι αιώνιο σύμβολο κομψότητας και θηλυκότητας

Στις 20 Σεπτεμβρίου η Σοφία Λόρεν έγινε 85 ετών. Ποια είναι τα μυστικά ομορφιάς της πιο συναρπαστικής Ιταλίδας σταρ που ήταν και παραμένει εμβληματική εικόνα κομψότητας & θυληκότητας;

Με τα μεγάλα εκφραστικά της μάτια και τις θεϊκές της καμπύλες, από έφηβη ακόμα η Σοφία Λόρεν ήταν το όνειρο εκατομμυρίων ανδρών και το πρότυπο χιλιάδων γυναικών. Μόλις στα δεκαπέντε της η  Sofia Villani Scicolone, που γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1934 κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς.

Αυτό ήταν η αρχή μιας υπέρλαμπρης καριέρας στην αρχή ως μοντέλο και στη συνέχεια ως ηθοποιός. Σήμερα η Σοφία Λόρεν είναι ένα παγκόσμιο , διαχρονικό σύμβολο , φινέτσας , ομορφιάς και γοητείας. Η ιταλική Vogue με την ευκαιρία των γενεθλίων της αποκαλύπτει τα μυστικά της ομορφιάς της.

Υπέρκομψη και πανέμορφη ακόμα και σήμερα . Δεν είναι τυχαίο που πριν από λίγα χρόνια οι Dolce & Gabbana, την ήθελαν να είναι το πρωταγωνιστικό πρόσωπο για το άρωμα τους  Dolce Rosa Excelsa. Η Σοφία Λόρεν ακολουθεί λίγα αλλά σταθερά βήματα στην καθημερινή ρουτίνα της ομορφιάς της.

Παραμένει για χρόνια πιστή στη φράση - μανιφέστο που πια είναι διάσημη: "Για να είστε όμορφη και να σας ερωτευθεί η ζωή δύο πράγματα χρειάζονται: Τα μακαρόνια και ένα μπάνιο σε λάδι ελιάς".

Είναι ακριβώς αυτή η θετική προσέγγιση της ζωής σε συνδυασμό με το πάθος της για τις μικρές απολαύσεις που κάνει τη Σοφία Λόρεν τόσο λαμπερή και της χαρίζει το χαμόγελο που κατέκτησε εκατομμύρια καρδιές.

Αν αυτό συνδυαστεί με το εξαιρετικό DNA που της χάρισε τα γατίσια μάτια, τους αισθησιακούς γοφούς και το πλούσιο στήθος, μπορούμε να κατανοήσουμε τη μοναδικότητα της Ιταλίδας ντίβας, αναφέρει η Vogue Italia.

Πως θα αντιγράψετε το αξεπέραστο look της Σοφία Λόρεν

Για όσες επιθυμούν να μοιάσουν με την διάσημη Ιταλίδα , ο make-up Giovanni Pirri έχει κάποιες συμβουλές. «Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι τα δυνατά σημεία της Σοφίας Λόρεν, σκεπτόμενοι πάνω απ' όλα τα χρυσά χρόνια της δεκαετίας του '50 και του '60".

"Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι ήταν πάντα μια ελκυστική γυναίκα που διέθετε αυθεντική ομορφιά, έτσι ώστε οι περισσότερες από τις επιτυχημένες της ταινίες να είναι αυτές της νεορεαλιστικής περιόδου του κινηματογράφου ", τόνισε ο ειδικός.

Η Σοφία Λόρεν που πάντα ήθελε να πετυχαίνει μια αισθησιακή εμφάνιση, τόνιζε τα μάτια της, που ήταν το δυνατό της σημείο, με μαύρο eyeliner. Το επόμενο βήμα ήταν να δώσει στα φρύδια της έντονο τοξοτό σχήμα που τόνιζε το βλέμμα της. 

Η τακτική της αυτή συνδυάστηκε με τη χρήση πολύ καλής ποιότητας καλλυντικών για το μακιγιάζ και την μεγάλη προσοχή στην επιλογή χρωμάτων κραγιόν και σκιών ώστε να είναι πάντα αρμονικά συνδυασμένα μεταξύ τους.

Πως θα πετύχετε το look της Σοφίας Λόρεν δημιουργώντας μια σύγχρονη εικόνα ομορφιάς

Για να προσαρμοστούν τα μυστικά ομορφιάς της Σοφίας Λόρεν στη σύγχρονη εποχή ο Pirri έχει μια πρόταση: Τονίστε τα μάτια με eyeliner και κάντε ένα ωραίο περίγραμμα στα χείλη πριν βάλετε το κραγιόν. Μην συνδυάσετε αυτό το μακιγιάζ με ένα χτένισμα - υπερπαραγωγή στο κομμωτήριο  και με τόσο έντονο σχήμα στα φρύδια γιατί το look σας θα γίνει πολύ vintage.

Προτιμήστε μια καλοχτενισμένη αλογοουρά και ένα πιο φυσικό σχήμα στα φρύδια. 

Η στυλίστρια Donatella Raggetti προσθέτει μια συμβουλή για το outfit σας , ώστε να πετύχετε την κομψότητα της Σοφίας Λόρεν. Για να μη χάσετε ούτε ένα εκατοστό της θηλυκότητας της Σοφίας Λόρεν αλλά να πετύχετε μια σύγχρονη , μοντέρνα εμφάνιση, επιλέξτε ρούχα που τονίζουν τα δυνατά σημεία του γυναικείου σώματος , που είναι η μέση και το στήθος.

Μπορείτε να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα με μια σούπερ ανδρόγυνη εμφάνιση με κουστούμι που θα συνδυάσετε με ένα πολύ θηλυκό πουκάμισο ή με μία πένσιλ φούστα που θα συνδυάσετε με ένα κομψό τοπ.

Σε κάθε περίπτωση, το πιο πολύτιμο μυστικό της ομορφιάς της, η Σοφία Λόρεν το συμπεριέλαβε στην αυτοβιογραφία της: «Τίποτα δεν κάνει μια γυναίκα πιο όμορφη από την πεποίθηση ότι είναι όμορφη», αυτό να το θυμάστε κάθε μέρα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ