Μιλά για πρώτη φορά ο οδηγός του μοιραίου Fiat uno που συγκρούστηκε με την Mercedes της πριγκίπισσας Νταϊάνα - Η μυστηριώδης απάντηση 22 χρόνια μετά (φώτο)

"Δεν έφταιγα εγώ" - Η δήλωση για τη γαλλική αστυνομία που προκαλεί ερωτηματικά

Εικοσιδύο χρόνια μετά το μοιραίο τροχαίο  σε μια σήραγγα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997,που στοίχισε τη ζωή στην πριγκίπισσα Νταϊάνα , ο οδηγός του Fiat Uno που συγκρούστηκε με τη Mercedes που μετέφερε την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον  Ντόντα Φαγιέντ, σπάει τη σιωπή του.

Όπως ισχυρίζεται του είπαν να μη μιλήσει για το ατύχημα . Μιλώντας για πρώτη φορά, ο Le Van Thanh ισχυρίζεται ότι το Fiat Uno συγκρούστηκε με την Mercedes που μετέφερε την Δούκισσα της Κορνουάλης, πριν χτυπήσει σε έναν στύλο στη σήραγγα του Παρισιού.

Στη σύγκρουση στη σήραγγα του Pont de l'Alma έχασαν τη ζωή τους η Νταϊάνα, ο Ντόντα Φαγιέντ και ο οδηγός της  Mercedes, Henri Paul .

 Le Van Thanh που  γεννήθηκε στο Βιετνάμ, ισχυρίζεται ότι η βρετανική αστυνομία του ζήτησε να πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να καταθέσει σχετικά με τη σύγκρουση, αλλά ορισμένοι Γάλλοι αξιωματικοί  της αστυνομίας του είπαν: "Μην πας εκεί".

Φώτο: Sunday Daily Star

 

Οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν εκκλήσεις για επανεξέταση της έρευνας για το θάνατο της Νταϊάνα.

Ο οδηγός του Fiat Uno και μπόντιμπιλντερ , που ζει στο Παρίσι είπε σε μια ομάδα που γράφει ένα βιβλίο σχετικά με το δυστύχημα, ότι θα μιλούσε στην βρετανική αστυνομία αν του το ζητούσαν, αναφέρει η Mirror, που επικαλείται ως πηγή την κυριακάτικη Daily Star.

Αφού τον ενημέρωσαν ότι ερευνητές της υπόθεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να μιλήσουν μαζί του δήλωσε: " Το γνωρίζω ότι θα έρθουν (σ.σ να μου πάρουν συνέντευξη), πολλές φορές μου είπαν ότι θα επιστρέψουν. Ήθελαν να πάω στην Αγγλία".

Ξέρετε τι μου είπε η γαλλική αστυνομία; "Δεν ισχύει  ο ίδιος νόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως στη Γαλλία, μην πάτε εκεί. - Μην πάτε εκεί '.

Φώτο: Getty Images

Το 2006, ο πατέρας του Van Thanh ισχυρίστηκε ότι ο γιος του είχε βάψει το αυτοκίνητό του , το μοιραίο Uno και κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση.

Η γαλλική αστυνομία ανέκρινε τον Van Thanh, τότε έναν 22χρονο οδηγό ταξί, αφού οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η λευκή βαφή στο όχημά του  ταιριάζει με εκείνη που βρέθηκε στα συντρίμια της Mercedes.

Αρχικά ο οδηγός του Fiat έκανε μια δήλωση στην οποία αρνήθηκε ότι το αυτοκίνητο του ενεπλάκη στο δυστύχημα.

Είκοσι χρόνια αργότερα, ισχυρίστηκε ότι δεν πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δώσει μια δήλωση στη βρετανική αστυνομία επειδή η γαλλική αστυνομία του είχε πει να μην πάει γιατί θα "μπλέξει".

Σχετικά με τις δηλώσεις του πατέρα του, ότι έβαψε το αυτοκίνητο κόκκινο, μετά το δυστύχημα, είπε ότι έπρεπε να το επισκευάσει αφού δεν είχε χρήματα να αγοράσει καινούργιο.

Όπως δήλωσε ο Van Thanh, αισθανόταν ντροπή και εξευτελισμό που το αυτοκίνητο του ήταν αυτό που συμμετείχε στο δυστύχημα που σκότωσε την Νταϊάνα, αλλά ήταν αθώος.

Ο Λόρδος Στίβενς, ο πρώην Επίτροπος της Αστυνομίας του Μετ που είχε την εποπτεία  της επιχείρησης Paget, της έρευνας σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας που περιβάλλουν το δυστύχημα, δήλωσε το 2017 ότι οι ανακριτές δεν κατηγορούν τον Van Thanh για το ατύχημα.

Στην αναφορά της επιχείρησης Paget, γράφει ότι το Fiat Uno ενεπλάκη στο ατύχημα αλλά δεν ήταν η αιτία της συντριβής της Mercedes.

Οι δημοσιογράφοι που μίλησαν στον Van Thanh έβγαλαν ένα βιβλίο, που ονομάζεται Diana: Case Solved (Νταϊάνα: Η υπόθεση έκλεισε).

Φώτο: Getty Images

Ο Michael Mansfield QC, ο οποίος εκπροσώπησε τον πατέρα του Ντόντι, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, κατά την έρευνα της υπόθεσης της Diana, είπε στους δημοσιογράφους: "Υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα εδώ: Γιατί οι γαλλικές αρχές επιθυμούσαν τόσο πολύ να αποδώσουν το δυστύχημα στους παπαράτσι.

"Γι 'αυτό και όλοι (οι παπαράτσι), συνελήφθησαν από την αρχή.  Αυτός (ο Le Van Thanh) , προσπάθησε να αλλάξει το αυτοκίνητο του. Είναι πολύ ύποπτο. Η Mercedes προφανώς συγκρούστηκε με το Fiat".

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ