Bronde hair: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την απόχρωση που λάτρεψαν η Ζιζέλ & η Μπαρντό +10 ιδέες για μπροντ χρώμα μαλλιών (φώτο-βίντεο)

Πως γίνεται η τεχνική - Πως μπορείτε μόνη σας να βάψετε τα μαλλιά σας σε αυτή την απόχρωση

Τα τελευταία χρόνια ο όρος bronde έχει γίνει πολύ δημοφιλής. Πρόκειται για ένα χρυσαφένιο χρώμα που κατέχει κορυφαία θέση στα μαλλιά της σεζόν. Η πιο χαρακτηριστική υποστηρίκτρια της απόχρωσης αυτής είναι η Gisele Bündchen, αν και η Brigitte Bardot το είχε ήδη δοκιμάσει το 1955.

Αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι είναι ή πως γίνεται η συγκεκριμένη τεχνική βαφής, στη συνέχεια θα ανακαλύψετε όλα όσα χρειάζεται.

Στην ουσία το bronde είναι ένας σύνθετος όρος που έχει τις ρίζες του στο blonde (ξανθό) και στο brown (καστανό). Επομένως, πρόκειται για έναν καστανόξανθο συνδυασμό αποχρώσεων που οδηγεί σε ένα μαγευτικό και πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα. Θυμίζει πολύ το φυσικό άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών από το άγγιγμα του ήλιου και δημιουργεί ένα πιο φωτεινό, λαμπερό και ζεστό look.

Η τεχνική αυτής της βαφής βασίζεται στο balayage και το ombre. Κι επειδή οι κινήσεις που χρειάζονται για να πετύχετε το τέλειο φυσικό καστανόξανθο αποτέλεσμα είναι πιο ανάλαφρες και χαλαρές από τις κλασσικές ανταύγειες με αλουμινόχαρτο, μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε να το κάνετε μόνη σας στο σπίτι.

Αν λοιπόν σκέφτεστε τι χρώμα να βάψετε τα μαλλιά σας και ταλαντεύεστε ανάμεσα στα καστανά και τα ξανθά, το μπροντέ είναι μια υπέροχη λύση. Συνδυάζει τις δυο αποχρώσεις και μπορεί να δημιουργηθεί με οποιονδήποτε ξανθό ή καφέ τόνο επιθυμείτε. Μάλιστα είναι ιδανικό για κάθε ηλικία και κάθε τόνο επιδερμίδας, αρκεί να βρείτε τις κατάλληλες ξανθές και καστανές βαφές, το πάντρεμα των οποίων θα σας κάνει να λάμψετε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το καστανόξανθο αυτό χρώμα μαλλιών δείχνει εκπληκτικό με οποιοδήποτε hairstyling, ενώ έχει την τάση να τονίζει την κίνηση τους. Επομένως, μπορείτε να τα χτενίσετε ίσια ή να κάνετε ανάλαφρες μπούκλες, δίνοντας στην βαφή την ευκαιρία να παίξει με το φως του ήλιου και να αναδείξει το χρυσαφένιο της φυσικό χρώμα, αναφέρει το Beaute την Κυριακή.

Μυστικά για να επιλέξετε το ιδανικό bronde hair look που θα σας κολακεύει

  • Πριν καταλήξετε στα χρώματα βαφής που θα χρησιμοποιήσετε σκεφτείτε τι ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σας, αλλά και στο χρώμα ματιών σας.
  • Για ψυχρό δέρμα ιδανικοί είναι οι θερμοί τόνοι του καστανού ως βάση (πχ μελί) και ψυχρές ξανθές αποχρώσεις στις ανταύγειες. Αντίστοιχα, μια σταρένια – χλωμή επιδερμίδα αναδεικνύεται με πιο ανοιχτούς τόνους βαφής.
  • Προσοχή, όσο πιο σκούρο είναι το bronde hair look, τόσο προσθέτει χρόνια.
  • Σημαντικό είναι επίσης και το πόσο έντονο θέλετε να είναι το αποτέλεσμα και η αλλαγή που θα κάνετε.
  • Αν θέλετε να δώσετε βάθος στο χρώμα των μαλλιών σας, προτιμήστε τις πιο έντονες ξανθές αποχρώσεις, αντί για τις ανοιχτόχρωμες.
  • Το πιο ανοιχτό ξανθό, όπως χρυσό, μελί και strawberry, κάνει την τρίχα να φαίνεται πιο λαμπερή.
  • Οι θερμές ξανθές αποχρώσεις δημιουργούν το sun-kissed hair look.
  • Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε, γίνεται το μπροντέ με την τεχνική του μπαλαγιάζ, όμπρε ή sombre.

Ακολουθούν 10 από τις κορυφαίες επιλογές για να υιοθετήσετε κι εσείς το bronde hair style.

Bronde αποχρώσεις

Strawberry bronde Ombre

Multi toned bronde βαφή μαλλιών

Βαφή μαλλιών μπροντέ coffee blend

Μπροντέ χρώμα μαλλιά

Bronde balayage

Μπροντέ μαλλιά

Bronde hair

Bronde βαφή μαλλιών

Bronde μαλλιά

Πως γίνεται η bronde τεχνική βαφής μαλλιών

Η διαδικασία έχει τρία βασικά στάδια. Ποια είναι αυτά;

  1. Αρχικά βάφεται η βάση χρώματος με μια μόνιμη ή ημιμόνιμη βαφή μαλλιών. Συνήθως ο κομμωτής ξεκινάει με μια καστανή απόχρωση στις ρίζες και σιγά σιγά πηγαίνοντας προς τις άκρες ανοίγει το χρώμα, δημιουργώντας μια φυσική διαβάθμιση.
  2. Στη συνέχεια δημιουργεί προσεκτικά λεπτές ανταύγειες ξανοίγματος του χρώματος, σύμφωνα με όσα έχετε αποφασίσει πριν ξεκινήσετε.
  3. Τέλος, εφαρμόζεται ένα τόνερ. Το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι βοηθάει στο φυσικό τελικό αποτέλεσμα και στην αίσθηση πλήρους ενυδάτωσης της τρίχας.

Ενδεικτικά video για bronde τεχνική βαφής μαλλιών στο σπίτι

 

 

Tips για φροντίδα και μεγαλύτερη διάρκεια στο μπροντέ χρώμα μαλλιών

Η φροντίδα των bronde hair θα διατηρήσει την εντυπωσιακή λάμψη τους. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Απαλό λούσιμο με ειδικό σαμπουάν και την αντίστοιχη μαλακτική κρέμα, αλλά και χρήση προϊόντων για βαμμένα μαλλιά.
  • Βαθιά ενυδάτωση μία φορά κάθε δυο εβδομάδες με μια ειδική μάσκα.
  • Αποφυγή εργαλείων styling με θερμότητα για τις 2 πρώτες εβδομάδες μετά την βαφή, προκειμένου να μην ξεθωριάσουν.
  • Εφόσον δεν είναι εφικτό να μην χρησιμοποιήσετε θερμότητα για το χτένισμα σας, φροντίστε να βάλετε ένα προϊόν θερμοπροστασίας.
  • Αν μάλιστα έχουν επιβαρυνθεί από ντεκαπάζ κατά τη βαφή, τότε είναι ακόμη πιο σημαντικό να αποφύγετε την θερμότητα στο styling, αναφέρει το Beaute την Κυριακή

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ