Παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή – Χιλιάδες μαθητές στο Σύνταγμα διαδήλωσαν για τον πλανήτη (φωτό)

«Η Γη γίνεται πιο καυτή από τον Ντι Κάπριο», ένα από τα πολλά συνθήματα.
 

Πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής δεκάδες μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα μαθητών Fridays For Future, που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Με συνθήματα «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία της από την πλατεία Συντάγματος και τώρα κατευθύνονται προς το Μοναστηράκι, μέσω της οδού Ερμού.

Υπενθυμίζεται πως το μαθητικό κίνημα Fridays for Furure είναι παγκόσμιο. «Είμαστε ένα παγκόσμιο μαθητικό κίνημα και διαμαρτυρόμαστε για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην οποία αναμφισβήτητα βρισκόμαστε» αναφέρει στο κάλεσμα του και υπογραμμίζει πως στις 23 Σεπτεμβρίου είναι η Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα , ζητεί από όλους ενήλικες,γονείς, συγγενείς και εκπαιδευτικούς να ενώσουν τη φωνή τους με τους μαθητές.

 

Την ίδια ώρα, χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη την Γερμανία συμμετείχαν και σήμερα στις διαδηλώσεις «Παρασκευές για το Μέλλον», για την προστασία του περιβάλλοντος. Παρόμοιες μαθητικές πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη, στη Βιέννη, στη Βαρσοβία και στο Λονδίνο.

Μετά την άνοδο από την οδό Κολοκοτρώνη, η πορεία τους ολοκληρώθηκε μπροστά στη Βουλή σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ