Σε αυτό το μεγαλοπρεπές παλάτι έξω από το Παρίσι έγινε η ληστεία μαμούθ των 2 εκ. ευρώ - Δείτε φώτο & βίντεο από τα "βασιλικά δωμάτια"

Εδώ έχουν γυριστεί διάσημες ταινίες όπως η ταινία Τζέιμς Μποντ με τον Ρότζερ Μουρ, Moonraker και η "Μαρία Αντουανέτα" της Σοφίας Κόπολα.

Οι ιδιοκτήτες ενός κάστρου του 17ου αιώνα στη Γαλλία έπεσαν θύματα ληστείας. Οι ληστές έφυγαν από το παλάτι με λεία 2 εκατομμυρίων ευρώ σε κοσμήματα και μετρητά. Το παλάτι Vaux-le-Vicomte, που περιβάλλεται από πλούσιους κήπους  και βρίσκεται περίπου 30 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού, ανήκει στην ίδια οικογένεια από το 1875.

Ο 90χρονος Patrice de Vogüé και η 78χρονη σύζυγος του  Cristina άνοιξαν το κτήμα στο κοινό το 1968 και το διατηρούσαν μαζί με τους τρεις γιους τους. Το ζευγάρι ξύπνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη από χτυπήματα στην πόρτα.

Έξι άντρες που φορούσαν μάσκες και γάντια αλλά δεν ήταν οπλισμένοι, ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες του Πύργου να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο το οποίο άδειασαν. Πήραν μετρητά, διαμάντια και άλλα κοσμήματα μεγάλης αξίας και έφυγαν αφού πρώτα έδεσαν τους ιδιοκτήτες , δήλωσε η Béatrice Angelelli, η τοπική εισαγγελέας, σύμφωνα με τους New York Times.

Το κάστρο είχε χτιστεί από τον υπουργό οικονομικών  του Λουδοβίκου του 14ου. Nicolas Fouquet,  ο οποίος, έχασε τη θέση του το 1661 λίγο μετά την ολοκλήρωση του Πύργου γιατί ένα πάρτι που έκανε στους χώρους του προκάλεσε την οργή του βασιλιά που τον έστειλε στη φυλακή, όπου πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Λουδοβίκος τότε  κατέλαβε το κάστρο και μετέφερε τα πολυτιμότερα έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα στις Βερσαλλίες. Το παλάτι Vaux-le-Vicomte είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική κληρονομιά στη Γαλλία, εκτείνεται πάνω από 500 εκτάρια (1.200 στρέμματα) και συγκεντρώνει περίπου 250.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Εδώ έχουν γυριστεί διάσημες ταινίες όπως η ταινία Τζέιμς Μποντ με τον Ρότζερ Μουρ, Moonraker και η "Μαρία Αντουανέτα" της Σοφίας Κόπολα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει o The Guardian, το 2007 είχε φιλοξενήσει το γάμο του Τόνι Πάρκερ με την Εύα Λονγκόρια.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ