Παραδόσεις που οι νύφες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας πρέπει να ακολουθήσουν

Εσείς τα ξέρατε όλα αυτά; 

Δεν είναι εύκολο να ανήκεις σε μία βασιλική οικογένεια. Μπορεί στο μυαλό μας όταν ακούμε μία κοπέλα να ντύνεται νύφη για τον πρίγκιπά της να σκεφτόμαστε τη Σταχτοπούτα, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Οι νύφες της βασιλικής οικογένειας πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες παραδόσεις.

  1. Η βασίλισσα πρέπει να εγκρίνει το νυφικό.

Παρότι η νύφη επιλέγει το γαμήλιο φόρεμά της και συνεργάζεται με έναν σχεδιαστή μόδας, είναι η βασίλισσα που έχει τον τελευταίο λόγο. Αν η βασίλισσα δε το εγκρίνει, η νύφη δε θα το φορέσει.

  1. Τα νυφικά απαγορεύεται να είναι αποκαλυπτικά.

Οι βασιλικοί γάμοι, είναι τελετές βασισμένες σε αιώνες παράδοσης και δεν πρόκειται για έναν απλό και καθημερινό γάμο. Τα νυφικά πρέπει να είναι σεμνά και καθόλου αποκαλυπτικά. Τα γνωστά στράπλες, μεγάλα ντεκολτέ και τα υπερβολικά σκισίματα στην πλάτη απαγορεύονται δια ροπάλου.

  1. Τα φορέματα συνήθως έχουν μανίκια.

Οι νύφες συνήθως επιλέγουν φορέματα με μανίκια για λόγους σεμνότητας. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που έχουμε δει νύφες χωρίς μανίκια.

  1. Βρετανοί σχεδιαστές συνήθως δημιουργούν το φόρεμα.

Μια ακόμα παράδοση είναι το νυφικό να σχεδιάζεται από Βρετανούς σχεδιαστές. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και δύσκολο, μιας και στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται μεγάλα ονόματα οίκων μόδας. Βέβαια, με τα χρόνια, αυτή η παράδοση έχει σπάσει κάποιες φορές, όπως με τη Μέγκαν Μαρκλ, που φόρεσε νυφικό του γαλλικού οίκου Givenchy.

  1. Το φόρεμα πρέπει να είναι λευκό.

Δεν είναι αποδεκτό το νυφικό να είναι άλλο χρώμα εκτός από λευκό, ούτε καν μπεζ. Το φόρεμα πρέπει να είναι ολόλευκο.

  1. Η νύφη φοράει τιάρα.

Η ημέρα του γάμου είναι συνήθως η πρώτη φορά που ένα νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας φοράει τιάρα. Είναι ένα προνόμιο αποκλειστικά για τις παντρεμένες γυναίκες. Την τιάρα συνήθως την διαλέγει η βασίλισσα. Μάλιστα, φήμες αναφέρουν ότι στο γάμο της Μέγκαν και του Χάρι υπήρξε διαφωνία μεταξύ της βασίλισσας και της Μέγκαν για το ποιά τιάρα θα φορέσει.

  1. Το μπουκέτο πρέπει να περιέχει μυρτιά και κατατίθεται στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Αυτή η παράδοση ξεκίνησε από τη βασίλισσα Βικτωρία, όπου είχε στο μπουκέτο της μυρτιά. Έτσι το μπουκέτο κάθε νύφης έχει σίγουρα μυρτιά, συν όποιο άλλο άνθος θέλει η νύφη. Μετά την τελετή του γάμου, δεν κρατάει την ανθοδέσμη η ίδια η νύφη, αλλά την καταθέτει στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη σύμφωνα με το tsemperlidou

  1. Δεν μπορεί να είναι καθολική.

Ο νόμος του 1701 απαγορεύει στους βασιλείς να παντρεύονται καθολικούς. Οι βασιλείς μπορούν νόμιμα να παντρευτούν κάποια γυναίκα άλλης πίστης, εκτός από τον Ρωμαιοκαθολικισμό.

  1. Οι νύφες πρέπει να πληρώσουν για το νυφικό.

Έχουμε συνηθίσει το νυφικό να το πληρώνει ο γαμπρός. Όταν όμως πρόκειται για μία νύφη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, πρέπει να πληρώσει η ίδια το νυφικό της. Τώρα το πώς πληρώνουν αυτά τα πανάκριβα νυφικά οι μέλλουσες πριγκίπισσες δεν το ξέρουμε. Σίγουρα θα έχουν τον τρόπο τους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ