6 λόγοι που το να είσαι μέλος βασιλικής οικογένειας δεν είναι εύκολο

Ποιοι είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν; 

Όταν ήμασταν παιδιά όλοι θέλαμε να γίνουμε πρίγκιπες ή πριγκίπισσες. Δεν είναι όμως μία εύκολη ζωή όπως στα παραμύθια. Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας πρέπει να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες και πρωτόκολλα.

1. Απαγορεύονται τα παρατσούκλια.
Είναι αυστηρή παραβίαση του πρωτοκόλλου να έχουν παρατσούκλια τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Και όταν λέμε παρατσούκλια, εννοούμε ότι απαγορεύεται να σε αποκαλούν με οποιοδήποτε άλλο όνομα, εκτός από το βαφτιστικό σου. Φαντάσου να σου έχουν δώσει και κανένα όνομα που δεν σου αρέσει καθόλου…

2. Η βασίλισσα παίρνει όλα τα δώρα.
Κάθε δώρο που λαμβάνει η βασιλική οικογένεια, ανήκει στον βασιλιά και τη βασίλισσα. Μόνο εκείνοι έχουν το δικαίωμα να το δώσουν όπου θέλουν.

3. Όλοι ακολουθούν τη βασίλισσα.
 Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όλοι ακολουθούν το ρυθμό της βασίλισσας. Όταν περπατάει η βασίλισσα, περπατάμε και εμείς. Όταν σταματάει, σταματάμε. Όταν τελειώσει το φαΐ της, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τρώμε και εμείς.

4. Το πηγούνι είναι πάντα παράλληλο με το έδαφος.
 Στον κόσμο του instagram και των selfies οι πόζες δίνουν και παίρνουν. Όλοι ποζάρουν με το καλό τους προφίλ, σε διάφορες φάσεις. Όταν, όμως, ανήκεις σε μία βασιλική οικογένεια, αυτά είναι απαγορευμένα. Δεν μπορείς να φωτογραφηθείς με το καλό σου προφίλ, αλλά πρέπει πάντα το πηγούνι σου να είναι παράλληλο με το έδαφος.

5. Απαγορεύονται τα social media.
Και μιας και μιλήσαμε για το instagram, έναν ακόμα περιορισμό που έχουν τα μέλη μιας βασιλικής οικογένειας, είναι ότι απαγορεύεται να έχουν προσωπικά social media. Facebook, instagram, twitter, είναι απαγορευμένα.

Υπάρχουν σύμφωνα με το tsemperlidou επίσημες σελίδες για την βασιλική οικογένεια στο Twitter και στο Instagram, αλλά ελέγχονται από επαγγελματίες που επιλέγουν προσεκτικά τις φωτογραφίες και γράφουν το κείμενο για τις δημοσιεύσεις.

6. Δεν μπορείς να πας μόνος σου για ψώνια.
Οι κοινοί θνητοί έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν. Βαριέσαι, πας μία βόλτα να χαζέψεις τις βιτρίνες. Θέλεις να πας στο σούπερ μάρκετ, πηγαίνεις ελεύθερα. Όταν όμως ανήκεις σε μία βασιλική οικογένεια, αυτά δεν είναι τόσο απλά. Δεν μπορείς να βγαίνεις έτσι απλά βόλτες, ούτε να πηγαίνεις ελεύθερα για ψώνια. Πρέπει πάντοτε να έχεις συνοδεία πολλών ατόμων για φύλαξη. Για να μην αναφερθούμε και στον κόσμο που θα σε ακολουθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ