Γενέθλια έχει σήμερα ο μικρότερος γιος του πρίγκιπα Παύλου & της Μαρί -Σαντάλ - Την ίδια μέρα με τη μαμά του (φώτο)

Ο πρίγκιπας Παύλος ευχήθηκε χρόνια πολλά στη σύζυγο του και στο γιο του 

Δύο αγαπημένα πρόσωπα του πρίγκιπα Παύλου της Ελλάδας και της Δανίας γιορτάζουν σήμερα τα γενέθλια τους. 

Ο Πρίγκιπας Οδυσσέας-Κίμων γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2004 στο Λονδίνο και γίνεται σήμερα 15 χρονών. Είναι το τέταρτο παιδί του Πρίγκιπα Παύλου και της Πριγκίπισσας Μαρί-Σαντάλ.

Η Βάπτιση του πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στον Καρέα Αττικής, στις 18 Ιουνίου του 2005. Ανάδοχοι του Πρίγκιπα Οδυσσέα - Κίμωνα είναι ο Πρίγκιπας Φίλιππος, η Διάδοχος Μέτε Μάριτ της Νορβηγίας, η Πριγκίπισσα Όλγα,η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Σαιν Βιτγκενστάιν , ο κύριος Νάσος Θανόπουλος, ο κύριος Αρκί Μπισόν και ο κύριος Κρις Τόμσεν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bamboo forest

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ odysseas_of_greece στις

Ωστόσο σαν σήμερα γεννήθηκε και η μητέρα του Πρίγκιπα Οδυσσέα-Κίμωνα, η πριγκίπισσα Μαρί Σαντάλ . Η Μαρί Σαντάλ γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1968 στο Λονδίνο, είναι κόρη του Αμερικανού επιχειρηματία Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλλερ και τις Μαρίας Κλάρας Πεσάντες Μπεσέρρα. Έχει δυο αδελφές, την Πία Χριστίνα και την Νατάσσα Αλεξάνδρα

Το 1995, η Μαρί Σαντάλ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Παύλο της Ελλάδας. Στις 22 Μαΐου 1995 πραγματοποιήθηκε η τελετή του Χρίσματος με το οποίο, ασπάσθηκε το ορθόδοξο δόγμα και έλαβε το όνομα "Μαρία". Ο γάμος της με τον πρίγκιπα Παύλο πραγματοποιήθηκε κατά τον ορθόδοξο ελληνικό τυπικό την 1η Ιουλίου 1995 στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο, υπό τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο Α΄. Λίγο πριν από του γάμου ασπάσθηκε την ορθοδοξία και έλαβε το όνομα Μαρία.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Βασίλισσα της Αγγλίας, οι Βασιλείς της Δανίας, Ισπανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Σουηδίας, Νορβηγίας και πολλές άλλες ευρωπαϊκές και μη βασιλικές οικογένειες, δέκα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί ανώτατοι στρατιωτικοί (απόστρατοι), εκπρόσωποι του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου του Λονδίνου, καθώς και πολλοί βασιλόφρονες από την Ελλάδα, περίπου 5 χιλιάδες το αριθμό. Ο γάμος μεταδόθηκε ζωντανά από βρετανικό κανάλι σχεδόν σ' όλες τις χώρες του κόσμου, καθώς και στην Ελλάδα.

Ο πρίγκιπας Παύλος ευχήθηκε χρόνια πολλά στη σύζυγο του και στο γιο του με μία ανάρτηση στο Instagram. "Χρόνια πολλά στον αγαπημένο μου Οδυσσέα και στην Μαρί Σαντάλ τους δύο ανθρώπους με την μεγαλύτερη καρδιά. Σας αγαπώ και τους δύο πάρα πολύ", έγραψε ο πρίγκιπας Παύλος στη λεζάντα των φωτογραφιών που ανέβασε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ