Οι vintage φωτογραφίες που προτιμά το Instagram για τα 95 χρόνια της Λορίν Μπακόλ - Της καλλονής του Χόλιγουντ

Γεννημένη Μπέττυ Τζόαν Πέρσκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1924, η Λορίν Μπακόλ υπήρξε μία από τις πιο διάσημες και αγαπητές σταρ του Χόλιγουντ

«Ξέρεις να σφυρίζεις, έτσι; Ενώνεις τα χείλη και φυσάς…», έλεγε η Λορίν Μπακόλ στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ , στην ταινία "Η Σειρήνα της Μαρτινίκα", και έκανε εκατομμύρια άντρες και γυναίκες να κρέμονται από τα χείλη της.

Γεννημένη Μπέττυ Τζόαν Πέρσκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1924, η Λορίν Μπακόλ υπήρξε μία από τις πιο διάσημες και αγαπητές σταρ του Χόλιγουντ. Έγραψε ιστορία τόσο με τις ερμηνείες της όσο και με την πάντα κομψή και θυληκή εμφάνιση της.

Γνωστή για τη βραχνή φωνή της και την θελκτική της εμφάνιση, αποτέλεσε ίνδαλμα της μόδας κατά τη δεκαετία του 1940.

Είναι πιθανώς περισσότερο γνωστή ως πρωταγωνίστρια σε φιλμ νουάρ, όπως οι ταινίες Πάθος και αίμα (1946) και Σκοτεινή διάβασις (1947), αλλά και ως κωμικός, όπως για παράδειγμα στην ταινία του 1953 Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο. Η Μπακόλ επίσης απόλαυσε επιτυχία πρωταγωνιστώντας στο Μπρόντγουεϊ, στα μιούζικαλ «Applause» (1970) και «Woman of the Year» (1981). Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει εικοστή στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών

 

 

Η Μπακόλ γεννήθηκε με το όνομα Μπέτυ Τζόαν Πέρσκε στη Νέα Υόρκη, ως μοναχοκόρη της Νάταλι (πατρικό όνομα Μπακόλ ή Βένσταϊν), μιας γραμματέως, και του Ουίλιαμ Πέρσκε, που ήταν πωλητής. Οι γονείς της ήταν Εβραίοι μετανάστες, με τις δικές τους οικογένειες να προέρχονται από τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Constantly Always 100% 24/7 obsessed with Bogey and Bacall

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dana (@retro_wannabe) στις

 

 Πρώτος της εξάδελφος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες (1923-2016). Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν έξι ετών. Τότε ήταν που υιοθέτησε το επώνυμο της μητέρας της. Η Μπακόλ δεν ξαναείδε τον πατέρα της και δέθηκε με τη μητέρα της, την οποία και πήρε μαζί της στην Καλιφόρνια όταν έγινε σταρ του σινεμά.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών για την ταινία Να έχεις και να μην έχεις (1944) ήταν νευρική, έτσι για να ελαχιστοποιήσει το τραύλισμά της, πίεζε το σαγόνι στο στήθος και για να κοιτά την κάμερα έστρεφε τα μάτια προς τα πάνω. Το εφέ έμεινε γνωστό ως «Το Βλέμμα», το σήμα κατατεθέν της ηθοποιού.

 Η ερμηνεία της στην εν λόγω ταινία θεωρείται ένα από τα δυναμικότερα ντεμπούτα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη των γυρισμάτων, ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, σύζυγος τότε της ηθοποιού Μάγιο Μέτχοτ, ξεκίνησε δεσμό με τη Μπακόλ.

 

 

Σε μια επίσκεψη στο National Press Club στην Ουάσιγκτον στις 10 Φεβρουαρίου 1945, ο υπεύθυνος τύπου της ηθοποιού, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Warner Bros., Τσάρλι Ένφιλντ, ζήτησε από την εικοσάχρονη Μπακόλ να καθίσει στο πιάνο όπου έπαιζε ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Χάρρυ Τρούμαν. Οι φωτογραφίες προκάλεσαν συζητήσεις και απασχόλησαν τον Τύπο σε όλο τον κόσμο.

Στις 21 Μαΐου 1945 η Μπακόλ παντρεύτηκε τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Ο γάμος και το ταξίδι του μέλιτος έλαβαν χώρα στη Φάρμα Μάλαμπαρ, στο Οχάιο. Ήταν η εξοχική κατοικία του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Λούις Μπρόμφιλντ, στενού φίλου του Μπόγκαρτ. Η Μπακόλ ήταν 20 και ο Μπόγκαρτ 45. Έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του Μπόγκαρτ από καρκίνο το 1957. Ο Μπόγκαρτ συνήθιζε να την αποκαλεί «Μωρό», ακόμη κι όταν αναφερόταν σε αυτή μπροστά σε άλλους

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘I think your whole life shows in your face and you should be proud of that.’ - Lauren Bacall ✨ Follow @in_love_with_retro for more!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daria ? (@in_love_with_retro) στις

 

Η Λορίν Μπακόλ πέθανε στις 12 Αυγούστου 2014. Αν ζούσε σήμερα θα γινόταν 95 ετών και το Instagram τιμά τα 95 της χρόνια με τις πιο διάσημες φωτογραφίες της. 

 

Επιλέξαμε αυτές που εμφανίστηκαν στις περισσότερες αναρτήσεις και σας τις παρουσιάζουμε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ