Κυρ. Μητσοτάκης για Τσίπρα & Novartis: "Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια"

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Τακτικιστής και δειλός ο Μητσοτάκης 

Αύριο, Τετάρτη αναμένονται εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ξεκάθαρα θέση και βγάζει από το κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Οι  πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση για τη «σκευωρία της Novartis» που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ΝΔ δεν θα βάλει στο ίδιο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη της ΝΔ έκαναν λόγο για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis. Σκευωρία στημένη από συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Δικαιοσύνης, πάντα κατά την διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Την Τετάρτη λοιπόν αναμένεται να ανοίξει και ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, που θα περιλαμβάνει σημαντικό υλικό, όπως την κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Οι πληροφορίες που ήδη διακινούνται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να μην θέλει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να εμπλέξει τον κύριο Τσίπρα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ευθέως κατηγορήσει τον τέως πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει σίγουρα τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον (εκτός από το νομικό σκέλος των ευθυνών), αφού σίγουρα θα αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μέσα στην Βουλή για αρκετούς μήνες.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο ενδέχεται να επιφέρει τριγμούς και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας κάτι το οποίο δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση ο σημερινός πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Τακτικιστής και δειλός ο Μητσοτάκης 

Για τακτικισμό και δειλία καταγγέλλουν την κυβέρνηση, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά το χειρισμό της υπόθεσης της Novartis και την καλούν να προχωρήσει σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή, για όλους όσους κατονομάζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη μήνυσή του.

   «Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια» σημειώνουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

   «Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κος Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη.

Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει, είτε σε εξεταστική, είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ