Mετά τον σάλο για το αν εργάζεται η όχι στην NASA, η Ελένη Αντωνιάδου απαντά: O στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς

Το πρώτο της σχόλιο μετά το σάλο για τη NASA!

Η Ελληνίδα επιστήμονας, Ελένη Αντωνιάδου που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό για τη βράβευσή της από τη NASA, τα τελευταία 24ωρα φαίνεται πως έχει δεχτεί ‘’πυρά’’ από ακαδημαϊκούς και μη, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ουδέποτε υπήρξε βράβευση από τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, ούτε έχει εργαστεί σε αυτήν, όπως για χρόνια ανέφεραν τα ελληνικά ΜΜΕ. 

Η Ελένη Αντωνιάδου, προχώρησε στο πρώτο της έμμεσο σχόλιο για θέμα μέσω Facebook για το τι πραγματικά συμβαίνει! 

«Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη.

Δείτε επίσης: Η βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου η πρώτη Ελληνίδα BarbieRole Model! Με την πολυβραβευμένη επιστήμονα γιορτάζει τα 60 της χρόνια

 

Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω», γράφει η κυρία Αντωνιάδου χωρίς ωστόσο να δίνει σαφείς απαντήσεις σε όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες.         

Παράλληλα στο ίδιο ποστ υπάρχει και φωτογραφία ενός επαίνου, που φέρεται να είναι από τη NASA, τον οποίο υπογράφει ο David Korsmeyer επίκουρος διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Η κ. Αντωνιάδου τιμάται για την «εξαιρετική συνεισφορά της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης για την εξερεύνηση του διαστήματος και την ανθρωπότητα».       

Πώς ξεκίνησε το θέμα   Η υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου ήρθε στην επικαιρότητα μετά τη βράβευση της σε επιχειρηματικά βραβεία από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στις 7 Σεπτεμβρίου     

Η κ. Κεραμέως με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία βράβευε την Ελένη Αντωνιάδου, γράφοντας: «Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι". Απονέμοντας στην Ελένη Αντωνιάδου, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος. Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει αισιοδοξία».   

Από εκεί και πέρα διάφοροι χρήστες των social media, αλλά και ειδικοί ξεκίνησαν να αμφισβητούν την ερευνητική συμμετοχή της κ. Αντωνιάδου στη NASA, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες πως δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την αναγεννητική ιατρική.

Η πιο σοβαρή αναφορά έγινε από τον επιστήμονα Κώστα Μπουγιούκο που εργάζεται σε γαλλικό πανεπιστήμιο (Paris Diderot University) 0και που στο παρελθόν έχει εργαστεί και στο CNRS. Ο κ. Μπουγιόκας ανέφερε ότι η Ε. Αντωνιάδου είχε συμμετάσχει ως φοιτήτρια σε ένα καλοκαιρινό campus της NASA, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες φοιτητές και ότι η ίδια δεν έχει καμία άλλη σχέση με τη NASA, ούτε έχει βραβευθεί από αυτή καθώς και ότι δεν κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική. 

Δείτε επίσης: Τεράστια διάκριση για την Ελένη Αντωνιάδου: Η 30χρονη Ελληνίδα ερευνήτρια στους κορυφαίους επιστήμονες της NASA

 

 «Ένας από τους καθηγητές της είχε ανακαλύψει μία τεχνητή τραχεία η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη» συμπλήρωνε ο κ. Μπουγιούκος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ