Γνωρίστε την ψυχολογία της έλξης: Υπάρχει μόνο μία;

Όταν όλοι μας ακούμε την έννοια της έλξης, το μυαλό μας πάει αμέσως στην ωμή, παθιασμένη σεξουαλική έλξη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή. Η θεωρία της έλξης αναφέρει διάφορες μορφές που ίσως δεν έχουμε κατανοήσει ή συνειδητοποιήσει.

Σκεφτείτε τις δικές σας σχέσεις και γνωριμίες. Δεν υπάρχουν άνθρωποι του αντίθετου φίλου που θεωρείτε ελκυστικούς αλλά δεν σας ενδιαφέρουν ερωτικά; και εκείνος ο πλατωνικός φίλος που έχετε; είδατε; αν το σκεφτείτε λιγάκι, ανακαλύπτετε πράγματα.

Γοητευτική έλξη
Είναι η έλξη για κάποιον διάσημο που σας φαίνεται κούκλος, μοδάτος, καλογυμνασμένος. Αν σας δινόταν η ευκαιρία μπορεί και να τον βλέπατε και ερωτικά, αλλά το κύριο εδώ είναι ότι γουστάρετε το στυλ του.

Πλατωνική έλξη
Είναι όταν έχετε ένα φίλο που δεν έχετε και δε θα θέλατε ερωτική σχέση. Υπάρχουν φυσικά περιπτώσεις που ίσως υπάρχει ένας κρυμμένος έρωτας, τουλάχιστον από τη μία μεριά.

Ρομαντική έλξη
Είναι όταν θέλετε να έχετε ρομαντισμό. Λουλούδια, βόλτες, γλυκόλογα. Εδώ συνήθως συνυπάρχει και η σεξουαλική έλξη ή έχει προηγηθεί. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Σεξουαλική έλξη
Είναι η γνωστή σε όλους ανάγκη να βρεθείς με τον άλλο ερωτικά. Είναι αυτό το κόλλημα που έχουν δύο άνθρωποι όταν κοιτάζονται και δε βλέπουν τίποτα άλλο εκτός από το σύντροφό τους και κυρίως δεν μπορούν να κρατηθούν μακριά ο ένας από τον άλλο. Αυτή η έλξη είναι διακαής πόθος όλων μας.

Έλξη αποδοχής
Είναι η περίπτωση όπου τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Έχεις αποδεχτεί ή τουλάχιστον το προσπαθείς, ότι η σχέση θα παραμείνει πλατωνική. Δεν είσαι χαζός/η, είναι δικαίωμα του καθενός το πώς αισθάνεται. Δε φταίει κάποιος από τους δύο και δε χρειάζεται να νιώθει κανείς άβολα γι αυτό  αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Αισθησιακή έλξη
Εμπεριέχει το άγγιγμα και την επαφή αλλά όχι την ερωτική επαφή. Είναι η αγαλλίαση του αγγίγματος, της αγκαλιάς, του μασάζ. Πλησιάζει στην σεξουαλική έλξη αλλά δεν είναι. Υπάρχει σύνδεση και επικοινωνία που σας χαλαρώνει και σας ηρεμεί.

Ανάλογα με τα συναισθήματά μας αλλά και τις συνθήκες, μπορούμε να νιώσουμε και να έχουμε βιώσει όλα τα είδη έλξεων. Σημαντικό είναι να ζούμε τα συναισθήματά μας στον υπερθετικό βαθμό και να συνειδητοποιούμε το τι ζούμε και θέλουμε κάθε στιγμή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ