Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δηλώνει: Ήμουν στο ΚΕΕ, είμαι αριστερός, αυτοί που κυβέρνησαν ως αριστεροί δεν είναι

Για την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά τοποθετήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

 

Για τον Κώστα Γάβρα, τον Κυριάκο Μητσοτακή και την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στα ΝΕΑ, μεταξύ άλλων, ο γνωστός σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής,

Συγκεκριμένα ο κ.Σμαραγδής σχολιάζοντας την πρώην κυβέρνηση, τόνισε: «Εγώ αριστερός είμαι, αυτοί που κυβέρνησαν ως αριστεροί δεν είναι. Έγραφα στην "Αυγή", ήμουν στο ΚΚΕ εσωτερικού, έφυγαν από την αλήθεια, από αυτό που θέλω εγώ, έφυγαν από τον πατριωτισμό».

Σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γνωστός σκνηνοθέτης είπε: «Μου αρέσει. Ξέρεις με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις. Εκτιμώ και τη Μαρέβα που είναι η πλέον μορφωμένη και πολύγλωσση σύζυγος ευρωπαίου ηγέτη».

Φυσικά, με πάνω από τέσσερες δεκαετίες σε σινεμά και τηλεόραση, ο Γιάννης Σμαραγδής δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στο δωμάτιο», με θεματική το ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο Γαβράς είχε κάθε δικαιώμα να κάνει την ταινία του. Αν με ρωτούσατε ποια ένσταση θα είχα, αυτή θα ήταν πως ο Γαβράς δεν ξέρει πως το στοιχείο που τώρα κυριαρχεί στην Ελλάδα είναι οι Έλληνες που συνομιλούν με τον κατώτερο εαυτό τους. Σε αυτό έχει παίξει θλιβερό ρόλο ο πάτος του Ιντερνετ. Αλλαγή μπορεί να έλθει από πολιτικούς που θυσιάζονται για τον κόσμο και από υψηλόφρονα έργα τέχνης.

Τον Γαβρά δεν τον νοιάζει να κάνει υψηλόφρον έργο, τον ενδιαφέρει να πάρει μια φέτα ζωής και να τη σχολιάσει από μια πολιτική κλειδαρότρυπα. Εύκολα τον σκότωσαν εδώ στην Ελλάδα πριν καν ξεκινήσει. Δεν θα γλίτωνε. Επειδή ο ίδιος λέει πως τα έργα πρέπει να είναι συμφιλιωτικά, αλλά αυτό που επέλεξε θα διεγείρει τα πάθη, Αν την έκανε στη Γαλλία δεν θα γινόταν τίποτε. Είπαν βέβαια ψέματα πως πήρε χρήματα από εδώ. Πάνω στο ψέμα σπιλώνουν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ