"Είμαστε εδώ" - Δείτε Live τη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Δείτε live τη συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Βελλίδειο

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παραχωρεί στις 12.30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας χθες στις παραγωγικές τάξεις έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματός του.

«Η χώρα έχει νέα κυβέρνηση, αλλά έχει και μία ισχυρή αντιπολίτευση. Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστούν όλα όσα χτίσαμε με κόπο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε σκληρή κριτική στα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Η ΝΔ δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους, τρώνε από τα έτοιμα για να διευκολύνουν εκείνους που κερδίζουν περισσότερα, τόνισε, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων, οικοδόμηση ενός αυταρχικού κράτους της δεξιάς, συντηρητικό πισωγύρισμα και μηδενικό σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι παρέλαβε μία πραγματικότητα ολέθρου και έβγαλε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, έκανε αυτοκριτική αναφέροντας μεταξύ άλλων ατολμία στη λήψη μέτρων ελάφρυνσης και στο σπάσιμο των παράκεντρων εξουσίας στην κρατική λειτουργία, ενώ παρουσίασε το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και απηύθυνε προσκλητήριο για δημοκρατική συστράτευση, σημειώνοντας πως θα γίνει η μεγάλη προοδευτική παράταξη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ