Πανσέληνος Σεπτεμβρίου: Παρασκευή και 13 με «Harvest Moon»

Η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου...

Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου θα κάνει την εμφάνισή της αύριο, Παρασκευή και... 13. Είναι πρώτη φορά που το φαινόμενο και η εν λόγω ημέρα, που θεωρείται γρουσούζικη, συμπίπτουν από το 2006.

Το φθινόπωρο ξεκινάει επίσημα στις 23 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η Πανσέληνος την Παρασκευή και 13, είναι πιο κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία ή αλλιώς την έναρξη του Φθινοπώρου.

Το όνομά της πανσελήνου, «harvest moon», προέκυψε από τη γεωργία, καθώς η φθινοπωρινή ισημερία έπεφτε πάντα μαζί με τις γεωργικές εργασίες των αγροτών.

Οι σοδειές τους μεγάλωναν πάντα στα τέλη του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου, κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να εργαστούν σκληρά έως αργά τη νύχτα προκειμένου να κάνουν τη συγκομιδή.

Πρόκειται για μια εποχή όπου δεν υπήρχαν τρακτέρ με φακούς και έτσι οι αγρότες εργάζονταν με σύμμαχο το φως του φεγγαριού.

Η επόμενη πανσέληνος η οποία θα συμπέσει με την Παρασκευή και 13 θα σημειωθεί σε περίπου 13 χρόνια, τον Μάιο του 2033. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2037, θα υπάρξουν δύο «μπλε πανσέληνοι» σε απόσταση περίπου τριών μηνών.  

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ