Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι - Συγκλονίζει ο ανατριχιαστικός διάλογος με τους δολοφόνους του (βίντεο)

«Έχω άσθμα. Θα σκάσω μην το κάνετε», ήταν τα τελευταία λόγια του δημοσιογράφου

Σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο με τους ανατριχιαστικούς διαλόγους του Τζαμάλ Κασόγκι με τους δολοφόνους του φέρνει στο φως για πρώτη φορά η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah. Οι συνομιλίες καταγράφηκαν  μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. στις 2 Οκτωβρίου 2018, πριν και κατά τη διάρκεια της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα πήρε ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας και τα έδωσε στις τουρκικές αρχές που διεξήγαγαν έρευνα για τη στυγερή δολοφονία καθώς και σε διεθνείς αξιωματούχους και θεσμούς. Ένα από τα ηχητικά ντοκουμέντα καταγράφει τη συνομιλία ανάμεσα στον  Maher Abdulaziz Mutreb και του Salah Muhammed Al-Tubaigy δύο από τους δολοφόνους του Κασόγκι, λίγα λεπτά πριν ο δημοσιογράφος φτάσει στο προξενείο.

Στην ανατριχιστική συζήτηση ακούγεται ο ένας από τους δολοφόνους να καθησυχάζει τον άλλο , λέγοντας του ότι γνωρίζει πολύ καλά πως να τεμαχίζει νεκρά σώματα γιατί δούλευε με ζώα. Μάλιστα λέει ότι φοράει τα ακουστικά του και ακούει μουσική όσο το κάνει αυτό , πίνοντας τον καφέ του και καπνίζοντας.

Στο τέλος της συζήτησης ο άλλος δολοφόνος  χαρακτηρίζει τον δημοσιογράφο ως «ζώο που θα θυσιαστεί». 

 

Ο Κασόγκι πηγαίνει στο προξενείο - Ο σοκαριστικός διάλογος με τους δολοφόνους του 

Μόλις ο Κασόγκι πήγε στο προξενείο, αρχικά τον οδήγησαν ευγενικά στο γραφείο του πρόξενου στο δεύτερο όροφο. Στη συνέχεια όταν ο δημοσιογράφος άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, άρχισαν να τον παραπλανούν για να τον οδηγήσουν στο δωμάτιο που θα τον εκτελούσαν.

"Αφήστε με τι νομίζετε ότι κάνετε"; είπε ο Κασόγκι σε κάποιον που τον τράβηξε από το χέρι. "Πρέπει να μας ακολουθήσετε στο δωμάτιο", είπε ο ένας από τους δολοφόνους. Η Interpol έχει εκδώσει ένταλμα και μας ζητά να σας στείλουμε πίσω. (Στη Ριάντ).

Όταν οι δολοφόνοι οδηγούν τον Κασόγκι σε ένα δωμάτιο στα ενδότερα του κτηρίου, ο δημοσιογράφος αντιλαμβάνεται ότι κυνδινεύει η ζωή του. Οι Σαουδάραβες προσπαθούν να τον παραπλανήσουν και του ζητούν να στείλει ένα καθησυχαστικό μήνυμα στο γιο του.

 Αυτός αρνείται και οι δράστες του ζητάνε να βγάλει το σακάκι του και να «συνεργαστεί» αφού - «έτσι και αλλιώς» - αυτοί θα τον πάνε πίσω στη Σαουδική Αραβία.

Μουτρέμπ: Στείλε μήνυμα στον γιο σου.

Κασόγκι: Τι να του λέω;

Μουτρέμπ: Θα γράψεις ένα μήνυμα. Ελα να το γράψουμε μαζί.

Κασόγκι: Τι να του λέω; «Θα τα πούμε σύντομα;».

Άγνωστος άνδρας: Λίγα λόγια.

Μουτρέμπ: Θα του γράψεις κάτι σαν: «Είμαι στην Κωνσταντινούπολη. Μην ανησυχείς αν δεν μπορείς να με βρεις».

Κασόγκι: Θα έπρεπε να λέω έχω πέσει θύμα απαγωγής.

Άγνωστος άνδρας: Βγάλε το μπουφάν σου.

Κασόγκι: Πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σε ένα προξενείο; Δεν γράφω τίποτα.

Άγνωστος άνδρας: Τελείωνε!

Κασόγκι: Δεν γράφω τίποτα.

Μουτρέμπ: Γράψτε το κύριε Τζαμάλ. τελειώνετε. Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε γιατί στο τέλος θα σας πάμε πίσω στην Σαουδική Αραβία και αν δεν μας βοηθήσετε ξέρετε τις σας περιμένει.

Κασόγκι: Υπάρχει μια πετσέτα εδώ. Θα με ναρκώσετε;

Αλ Τουμπάγκι: Θα σας κοιμίσουμε.

Ο Κασόγκι ναρκώθηκε λέγοντας στους απαγωγείς του να μην του κλείνουν το στόμα την ώρα που του έβαζαν μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι του.

«Έχω άσθμα. Θα σκάσω μην το κάνετε», ήταν τα τελευταία λόγια του.

Σε αυτό το σημείο ακούγονται ήχοι όπως χτυπήματα και συνομιλίες μεταξύ των δραστών που πνίγουν τον Κασόγκι.

«Κοιμήθηκε;» «Σηκώνει το κεφάλι του» «Συνέχιζε να πιέζεις, πίεζε καλά».

Μόλις το θύμα αφήνει την τελευταία του πνοή, αρχίζει η μεταθανάτια φάση, που περιλαμβάνει τους ήχους από τον τεμαχισμό  της σορού του Κασόγκι.

Την ακριβή ώρα 1:39 μ.μ. ακούγεται ο ήχος από έναν τροχό διαμελισμού και καταγράφεται για περίπου μισή ώρα, αναφέρει η Daily Sabah.

Σύμφωνα με παλαιότερες αποκαλύψεις της εφημερίδας Sabah ο Σαουδάραβας ιατροδικαστής αλ Τουμπαίγκι, πριν αρχίσει τη φρικιαστική διαδικασία του διαμελισμού  άντλησε όλο το αίμα του Κασόγκι από τις φλέβες του μέσα σε έναν νεροχύτη.

Παρά τις έρευνες των τουρκικών αρχών, τα λείψανα του δημοσιογράφου δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα. 

Εντεκα άτομα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, πέντε από τα οποία αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή στο βασίλειο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ