23χρονος αλλοδαπός στη φυλακή γιατί πήγε να ληστέψει την σύζυγο του Νίκου Ταχιάου & να απαγάγει το μωρό της ανιψιάς της

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του μικρού κοριτσιού οποία περιέγραψε καρέ-καρέ το συμβάν

Με συνολική ποινή κάθειρξης 6,5 ετών καταδίκασε το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης 23χρονο Λίβυο, με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε, με συνεργό του, να ληστέψει τη σύζυγο του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Ταχιάου.

Επρόκειτο για περιστατικό που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο, στο πάρκο Τσιρογιάννη της Θεσσαλονίκης, απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Ο 23χρονος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω, σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενό του που κατάφερε να διαφύγει. Το κατηγορητήριο καταλόγιζε, εξάλλου, στον νεαρό αλλοδαπό ότι κατά την ίδια απόπειρα ληστείας επιχείρησε να αρπάξει το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά η 32χρονη ανιψιά της συζύγου του κ. Ταχιάου κι ενώ οι δύο γυναίκες κάθονταν σε παγκάκι. 

Ωστόσο, οι δικαστές τον αθώωσαν για την απόπειρα αρπαγής του βρέφους, κρίνοντας ότι στόχος του ήταν η ληστεία, ενώ θεωρήθηκε ότι η κίνηση προς το μωρό ήταν αντιπερισπασμός προκειμένου να μην καταδιωχθούν.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του μικρού κοριτσιού οποία περιέγραψε καρέ-καρέ το συμβάν, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κατηγορούμενος αλλοδαπός αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι όλα τα έκανε ο συνεργός του. Δεν έπεισε όμως τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο και επιπλέον αποφάσισαν να επιστρέψει στις φυλακές, καθώς δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του να χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ