Τρυφερή & σπάνια Vintage φώτο: Η διάσημη κωμική ηθοποιός Λούσιλ Μπολ με το μικρούλη γιο της στην κούνια

Πολύ τρυφερό και γλυκό στιγμιότυπο

Η Λούσιλ Μπολ ήταν διάσημη Αμερικανίδα κωμική ηθοποιός με μεγάλη καριέρα στο θέατρο, στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Μοντέλο, παραγωγός και πρωταγωνίστρια των σειρών I Love Lucy, The Lucy–Desi Comedy Hour, The Lucy Show, Here's Lucy και Life With Lucy, υπήρξε μία από τις πλέον δημοφιλείς και με επιρροή ηθοποιούς των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Στην τηλεόραση η Μπολ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της τη δεκαετία του ΄30, εξελισσόμενη σε ραδιοφωνική και κινηματογραφική ηθοποιό στη δεκαετία του '40 και τηλεοπτική σταρ στα 1950s. Εξακολουθούσε να πρωταγωνιστεί στα 1960s και 1970s. To 1962 έγινε η πρώτη γυναίκα που διεύθυνε ένα μεγάλο τηλεοπτικό στούντιο, το οποίο παρήγαγε πολλές επιτυχημένες και δημοφιλείς σειρές.

Η Μπολ προτάθηκε για τα Βραβεία Έμμυ δεκατρείς φορές και το κέρδισε τέσσερις. Το 1977  ήταν ανάμεσα στις πρώτες γυναίκες ηθοποιούς που τιμήθηκαν με το βραβείο Women in Film Crystal Award.

Τιμήθηκε επίσης με το βραβείο Golden Globe Cecil B. DeMille (1979), το βραβείο Lifetime Achievement από το κέντρο απονομής τιμών Kennedy (1986) και το βραβείο Governors από την Ακαδημία τηλεοπτικών τεχνών και επιστημών (1989).

Η Λούσιλ Μπολ παντρεύτηκε τον κουβανό μουσικό Ντέζι Αρνάζ το 1940. Στις 17 Ιουλίου του 1951, ενώ η Λουσίλ ήταν σχεδόν 40 ετών, γέννησε το πρώτο τους παιδί, την Lucie Désirée Arnaz. Ενάμισι χρόνο αργότερα, η Μπολ έφερε στον κόσμο και το δεύτερο παιδί τους, τον Desiderio Alberto Arnaz IV, γνωστό σαν Desi Arnaz, Jr.  Η Μπολ και ο Άρναζ χώρισαν στις 4 Μαΐου του 1960.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lucille Ball at home with her son Desi Arnaz Jr., 1953. #lucilleball #oldhollywood

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Old Hollywood (@vintagemoviestars) στις

 

Στην σπάντια φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram η σελίδα Old Hollywood Stars, η Λούσιλ Μπολ κρατάει τρυφερά το χέρι του μικρούλη Desi, που βρίσκεται στην κούνια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1953 στο σπίτι της διάσημης σταρ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ